Cipollini nakon sudske presude želi zaštititi Cipollini bikes od negativnog publiciteta

Nakon što je osuđen za obiteljsko nasilje i kažnjen trogodišnjom uvjetnom kaznom i novčanom kaznom, Mario Cipollini naglašava da ne želi miješati svoju trenutnu privatnu situaciju sa svojim poslovnim životom tj. brendom bicikala, Cipollini Bikes.

Iako su zastupnici bivšeg svjetskog prvaka rekli da će se žaliti, njegova osuda je veliki udarac za njegovu reputaciju. Njegova bivša svekrva također je ranije tvrdila da je jurio svoju bivšu suprugu, Sabrinu Landucci, dok je nosio pištolj koji je držao ispod jastuka.

Bivši profesionalni vozač, jedan od najboljih biciklista generacije, optužen je za obiteljsko zlostavljanje, uhođenje i ozljeđivanje svoje bivše supruge i njezinog partnera, Silvija Giustija. Uz trogodišnju uvjetnu kaznu, naređeno mu je da plati odštetu od 80.000 eura gospođi Landucci i 5.000 eura gospodinu Giustiju, kao i da plati pravne troškove.

Cipollini (55), koji je prethodno oslobođen optužbi za utaju poreza i koji je posljednjih godina patio od ozbiljnih problema sa srcem, oglasio se na društvenim mrežama kako bi se izjasnio u ime svoje biciklističke tvrtke nakon izricanja presude.

Nije se izravno osvrnuo na slučaj obiteljskog nasilja, osudu ili kaznu, ali je rekao da ono što mu se sada događa nije ni na koji način povezano s markom bicikala Cipollini.

U objavi na Instagramu rekao je da je po završetku profesionalne karijere želio "ono što sam naučio i što još moram dati kao biciklist, prenijeti na najambicioznije".

„Radno iskustvo s Cipollini Bikeom, tvrtkom za bicikle koja nosi moje ime, od početka je bilo sportsko igralište na kojem sam još uvijek mogao reći svoje, kako u pogledu tehnike tako i pažnje posvećene detaljima. Nikada ne mogu dovoljno zahvaliti vlasnicima i zaposlenicima koji su mi pružili ovu priliku."

"Ono što mi se danas događa nema nikakve veze s markom Cipollini Bike… tvrtka sastavljena od profesionalnih, ozbiljnih i spremnih ljudi", rekao je, dodajući da je tvrtka radila 10 godina kako bi isporučila kvalitetne bicikle amaterima i profesionalnim vozačima.

Sudski dokumenti navode da je Cipollini počinio "niz djela kojima je oštetio fizički i psihički integritet svoje bivše supruge udarcima rukama, šamarima, nogama, ozljedama i prijetnjama smrću" protiv svoje supruge.

Gospođa Landucci rekla je sudu da je njezin bivši suprug, Cipollini, u siječnju 2017. došao na njezino radno mjesto i “zgrabio me za vrat, a zatim mi lupio glavom o zid. Imao sam ozljede, pa sam morao na hitnu”, jedna je od nekoliko optužbi koje su mu se stavljale na teret.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More