Specialized predstavio S-Works Recon cipele

Specialized je upravo predstavio svoje potpuno nove S-Works Recon cipele, koja su dizajnirane da budu ultralagane i ultra-krute za XC utrke. Kao nadogradnja na postojeće S-Works 6 XC cipele, sada nove S-Works Recon slove kao top model cipela iz Specialized-ove ponude brdskih cipela.

Podebljani tekst iz Specialized-oveg predstavljanja svoje nove cipele, glasio je "The fastest shoe on dirt", odnosno u grubom prevodu što bi značilo "Najbrža cipela na prljavštini". Prvi put smo se sa S-Works Recon cipelama susreli na Specialized prezentaciji u Istru ove godine, ali do danas nismo smijeli pisati o njoj. Sada donosimo neke prve dojmove, a vjerujemo kako će i ove cipele u narednim danima stići na BikeMagazin adresu za testiranje.


Iz Specialized-a kažu da je svaki dio S-Works Recon cipele ergonomski dizajniran i znanstveno testiran kako bi poboljšao snagu, povećavao učinkovitost i smanjio rizik od ozljeda. Cipele s karbonskim potplatom su lagane i krute, a dizajnirane su za vožnju po neasvaltiranim podlogama, makadamske avanture, ciklokros ili cross-country utrke, koristeći tehnologije izrade vrhunskih cestovnih cipela ovog brenda.
 


Putem svojih Body Geometry tehnologija Specialized kaže da su dizajnirali potplat i podnožje cipele kako bi povećali snagu i učinkovitost, istodobno smanjivši mogućnost od ozljeda optimiziranim poravnavanjem kuka, koljena i stopala. Također, kao i kod cestovnih cipela, tu je dosta prostora za prste, konstrukcija pete koja ugodno prihvata petu i drži je na mjestu za poboljšanje ubrzavanja. Cipela je izrađena od posebnih Dyneema Mesh slojeva i TPU gornjeg dijela cipele za koje je rečeno da stvaraju ne-rastezljive zone za ultimativnu konekciju stopala za cipelom, jednako kao i udobnost.
 


Za svoje FACT karbonske potplate, brand kaže da su njihovi najlakši i najkrući potplati s indeksom krutosti od 13.0. Da bi to stavili u perspektivu Specialized kaže da njihove S-Works 7 cestovne cipele imaju index krutosti od 15.0 dok neke druge, uzmimo u obzir neke rekreativne, poput modela Comp MTB cipela (bez karbonskog potplata) imaju index krutosti od 6.0.
 


Na potplatu cipele tu je i gumeni "SlipNot" dio na peti i prednjem dijelu, za bilo kakve aktivnosti van bicikla, poput hodanja, trčanja stazom ili preskakanja preko prepreka koje biste mogli naći na ciklokros stazama. Također, tu su dva aluminijska Boa S3 Snap kotačića koji imaju ugrađenu oprugicu u unutrašnjosti za sitne jednodimenzionalne prilagodbe u vožnji. Specialized kaže da su jedni od najizdržljivih i najpreciznijih, te da su izrađeni ekskluzivno za njih.


Izložbeni eksponat u Istri bio je u veličini 42 za koje smo izmjerili (bez klitova) da vagaju 663g za par. Cipele zasigurno vrište za učinkovitošću i jasno je da su neke od vrhunskih cipela ovog brenda, a vjerujemo da će biti na vrhu Božićne liste za mnoge MTB vozače.

Kao što smo ranije spomenuli, cipele uskoro trebamo dobiti na testiranje, pa ćemo se ponovo vratiti sa iscrpnom recenzijom na BikeMagazin.info.
 

S-Works Recon Presskit BikeMagazin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More