Mitas 4 Islands: Mitas Team i Swissgirls pokorili kvarnerske otoke

Na utrci Mitas 4 Islands trijumfirali Česi i Švicarke. Ovogodišnju utrku obilježio veliki peh Belgijaca i Brazilke koje su prštale pozitivnom energijom. Hrvati najjači u kategoriji Masters

Mali Lošinj, 14. travnja 2018. – Na pobjedničko su se postolje utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands zasluženo uspele Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss. Njihov tim Swissgirls prvi je iz ženske kategorije ušao u cilj sve četiri etape utrke – na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.
 


Ukupni su pobjednici u muškoj kategoriji Česi Filip Adel i Michal Kanera. Njihov Mitas Team sve je etape završio na drugom mjestu dok su se na prvom mjestu u četiri etape izmijenila tri tima.
 


U ciljnu arenu današnje etape koja je krenula iz središta Malog Lošinja, a završila u Sunčanoj uvali, prva je stigla Češka sporitelna – Accolade 1, tj. češki vozači Matouš Ulman i Pavel Bound.

Najbolji hrvatski predstavnici Đani Simčić i Anthony Bilić koji čine Adrenalina Giant MTB Team, zauzeli su 14. mjesto.

Prvo mjesto domaći su natjecatelji Ivica Mesarić i Pavao Roset iz tima Husqvarna MTB osvojili u kategoriji Masters.
 


Posljednja etapa utrke, ona na Lošinju, bila je najkraća – imala je samo 40 kilometara, ali je bila tehnički najzahtjevnija. Natjecateljima je to bila posljednja prepreka koju su morali svladati kako bi dobili titulu „finisher“. Ona podrazumijeva da je biciklist u četiri dana kroz četiri etape u zadanom vremenu svladao 270 kilometara i preko 5000 metara visinskog uspona.
 


„Najveći peh utrke imali su Belgijci Leyn Donavan i Ghekiere Justine iz tima ovaj put znakovitog imena Double Trouble. Prvi je svega nekoliko kilometara prije cilja pao s bicikla nakon čega je morao odustati od završetka utrke. Budući da se utrka vozi u timu od dva vozača i oba moraju ući u cilj s vremenskom razlikom manjom od dvije minute, članovi tima Double Trouble ostali su bez titule „finishera““, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.

U ciljnoj areni svoj su ples sreće otplesale Brazilke Luciana Cox i Adriana Boccia koje čine Flower People Team. Djevojke koje voze cvijećem ukrašene bicikle i nose kacige s ticalima, neobične naočale i plašteve superjunakinja, mame osmijehe gdje god se pojave.
 


„Na etapnim utrkama brdskog biciklizma sudjelujemo od 2009. godine i svaka nam utrka završava posebnom koreografijom. U tome smo dosljedne čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima, npr. kad smo pothlađene kroz snijeg vozile utrku u Kanadi. Za razliku od tih uvjeta, ovdje je prekrasno. Uživamo u lijepom vremenu i svemu što Kvarner nudi zaljubljenicima u adrenalinske sportove. Zato ćemo ovdje ostati još nekoliko dana i obalu istraživati veslajući kajakom“, kazala je Adriana Boccia.

Kako bi se povećao broj takvih turista, izrađuje se masterplan za cikloturizam Malog Lošinja. Najavio je to Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Malog Lošinja, te dodao da se u realizaciju tog plana kreće već iduće godine. Njegovim bi ostvarenjem Mali Lošinj dobio biciklističke centre i staze što bi biciklistima iz hladnijih zemalja omogućilo cjelogodišnju pripremu za natjecanja.
 


Uz sportaše, biciklizmom se bavi i sve veći broj rekreativaca. To su uz turističke zajednice prepoznali i Valamar Riviera, Jadranka hoteli te Jadrolinija. Svi oni pružili su potporu održavanju utrke Mitas 4 Islands, trenutačno petoj po veličini u svijetu.

Osim što zahvaljujući sjajnoj organizaciji, raste ugled utrke u svijetu, Mitas 4 Islands mnogo čini u promociji Hrvatske kao odredišta za izvansezonski turizam, točnije njegov dio vezan uz sport, rekreaciju i zdravi stil života.

Sve rezultate sa utrke možete pogledati OVDJE

Press: Prorsus komunikacije 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More