XCZLD XCO “Križni put“ Report: Rzepka i Paškalin najbrži i u Posedarju

Fotografije: Mladen Karlovčec i Ivan Coric
Fotografije: Mladen Karlovčec i Ivan Coric

Treće kolo XCZLD održano je proteklog vikenda u organizaciji biciklističkog kluba Posedarje.

Vrlo zahtjevna staza i odlične vremenske prilike privukle su u Posedarje veliki broj biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, te Bosne i Hercegovine. Na XCO-u “Križni put“ 2020 nastupilo je ukupno 192 natjecatelja, tako da je uz jaku konkurenciju i neka vrlo zanimljiva imena spektakl bio zajamčen.
 

 


Natjecatelji u muškim kategorijama morali su u 4 kruga savladati ukupno 653 metara visinske razlike na 19,5 kilometra. Djevojke i mlađih vozači do 17 godina starosti vozili su nešto lakšu varijatnu sa 3 kruga, odnosno ukupno 506 metara visinske razlike na 14,8 kilometra.
 


Naporni i tehnički zahtjevni usponi nagrađeni su brzim spustevima i singlovima sa prekrasnim pogledom na Velebit, Novigradsko more, te Ravne kotare.
 

 


Ukupni pobjednik utrke, te pobjednik u kategoriji od 17 do 19 godina, je član slovenskog Adria Mobila, Bruno Paškalin koji je slavio s vremenom 0:57:42. Pobjednik kategorije do 17 godina je Pjero Jurić (BBK Orlov krug), od 19 do 30 godina je Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), dok je u kategoriji od 30 do 40 godina najbrži bio Milo Pilski (BK CRO MTB).
 


Pobjednik kategorije od 40 do 50 godina je Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), dok je u kategoriji od 50+ godina najbrži bio Iztok Kuret (BK Mag-Rab). Najbrža ŽENA U30 bila je Dora Čičin-Šain (BBK Orlov krug), dok je u kategoriji ŽENE 30+ ponovo trijumfirala Sabina Rzepka (BK Primošten) koja je 3 kruga savladala za 0:55:21.
 


Na 3. kolu Dječje XCZLD nastupio je 67 djece u kategorijama od 7 do 15 godina starosti.
 


Svi se slažu da je staza fizički vrlo zahtjeva ali i uzbudljiva, sastavljena od dugih tehničkih uspona do brzih singl spusteva, rock gardena i svih ostalih elemenata koji čine ovaj sport toliko uzbudljivim.

Fotografije sa utrke možete pogledati na službenom Facebook profilu BK Posedarje (link).


KOMPLETNI REZULTATI 

 


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More