Aaron Gate započeo 2020.sezonu pobjedom na Novom Zelandu

Za Black Spoke Pro biciklističku akademiju 2020. sezona započela je sa stilom danas savršeno tempiranim sprintom do cilja i pobjednom Aarona Gatea na jednom od Novozelandskih klasika u Wairarapi.

Današnja pobjeda označila je da će prošlogodišnje izdanje utrke biti gotovo identično prošlogodišnjem. Bitno je spomenuti da se Arona Gatea sjećamo sa prošlogodišnjeg izdanja utrke Beograd Banjaluka, kada je u Vlasenici obukao žuti dres.
 


Aron Gate (Black Spoke Pro Cycling Academy), inače branitelj titule prvaka na Novozelandskimklasicima, odvozio je gotovo savršeno ovu sprintersku etapu u dužini od 122km ušavši u cilja na Lansdowne Hill-u za 2 sata 49 min 41 sek, dok je Australijski predstavnik Jensen Plowright (Team BridgeLane) završio na drugom mjestu, a Kiwi Dylan Kennett (St. George Continental) je završio na trećem mjestu.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika koje se održalu u golf klubu Masterton, Gate je okupljenima rekao da ne može smisliti bolji način da započne svoju 2020. sezonu. Također se zahvalio svojim timskim kolegama na pomoći i vrhunskoj vožnji kako bi mu osigurali da se nađe u savršenoj poziciji na završnih 1km do cilja. Inače završni kilometar do cilja uključivao je kratak i oštar uspon na brdo.

"Znam da zvuči kao kliše, ali ne bih to mogao učiniti bez mojih kolega. Ta jasna vožnja (strategija) je bila nevjerojatna i savršeno tempirana“, rekao je.

"Dečki su me poveli s dna grupe i ja sam se našao u odličnoj poziciji na posljednjih 200 metara … obavljen posao".

Plowright, koji je također nagrađen Fagan Motors U23 klasifikacijskim dresom, priznao je da je konačni uspon bio težak i dodao je na težini ove valovite etape. Odao je počast Gateu, rekavši da je "Black Spoke" tim savršeno odvozio i prilagodio vrijeme sprinta.

Kennett, koji je također nagrađen Sprint Ace dresom, također je komentirao današnju etapu. "Bio je to sjajan finiš. Ovakvi završeci utrke ne viđaju se često na Novom Zelandu".

Utrka se nastavlja sutra sa kružnom etapom dužine 121km koja starta i završava u Mastertonu, a vozači će na svom putovanju obići i regiju Gladstone.


KOMPLETNI REZULTATI
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More