ABR 2023: Luetzelschwab-Sosna i Alleman-Rabensteiner pobjeđuju u kronometru

Wout Alleman i Fabian Rabensteiner (Wilier Pirelli Factory) današnjom pobjedom u kronometarskoj utrci ostvaruju svoju treću uzastopnu pobjedu i učvršćuju svoju vodeću poziciju na Andalucia Bike Race, dok su Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn (Canyon Allebike), završili su na trećem mjestu, te ih sada minutu i pol zaostatka dijeli od vodeće pozicije u generalnom plasmanu.

Četvrti dan biciklističke utrke Andalucia Bike Race odveo je bicikliste u Villafranca de Cordoba za okršaj na kronometarskoj etapi. Prvi start sa rampe bio je u 10 sati, dok su elitni biciklisti startali dva sata kasnije. Pred sobom su imali, 31 kilometr dugu etapu sa konstantnim usponima i spustevima do gradića Los Rafaeles.

Irina Luetzelschwab i Katazina Sosna (Team Torpado Bulls Swiss) bile su najbrži u ženskoj kategoriji i odredili su najbolje vrijeme iz prve intermedijarne točke. Oboje su uspjeli održati tempo tijekom dana i na kraju su osvojili etapu i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku. “Konačno smo uspjeli obući dres vođe utrke, što je bio naš cilj, a sada ga želimo zadržati do kraja“.

Anadalucia Bike Race zene postolje

Vođe utrke do danas, Stefanie Dohrn i Lejla Njemčević (Canyon Allebike), završili su na trećem mjestu na današnjoj etapi i odustali od dres vođa za minutu i pol. Drugo mjesto na etapi pripalo je Janina Wust i Txell Figueras (Buff®-Megamo Team), koji su bili vođe utrke prvog dana. Iako su Sosna i Luetzelschwab napravili prednost, cjelokupna klasifikacija je i dalje vrlo tijesna između tri para na postolju.

Anadalucia Bike Race
Anadalucia Bike Race

U kategoriji muškaraca Wout Alleman i Fabian Rabensteiner (Wilier Pirelli Factory) nastavljaju voditi utrku i osigurali su svoju treću uzastopnu pobjedu, što ih konsolidira u glavnoj ulozi. “Danas je bio važan dan i vrlo smo sretni. Kronometarska etapa je uvijek pomalo škakljiva, ali opet smo se osjećali vrlo snažno od početka i uspjeli smo iskoristiti našu formu za još jednu pobjedu. Sada je vrijeme da kontroliramo utrku i odnesemo kući dres vođa utrke“.

Anadalucia Bike Race muskarci postolje

Dvojac iz Wilier Pirelli Factory  već je više od pet minuta ispred njihovih neposrednih progonitelja u općoj klasifikaciji, Francesco Failli i Riccardo Chiarini (Taddei Factory Team), koji su na današnjoj kronometarskoj etapi završili kao peti. Podij današnje etape zaokružili su Enrique Morcillo i Hugo Drechou (Buff®-Megamo Team), sa svojim timskim kolegama Jose Dias i Hans Becking, na trećem mjestu.

Nakon kronometarske etape, utrka će sutra otputovati u Cordobu za “Škoda Super Stage”, najdužu etapu ovog izdanja s nešto više od 92 kilometra. Ruta će biti slična onoj od prošle godine, ali s nekim novitetima. Sutrašnjna utrka Andalucia Bike Race će započeti u mjestu LA Canchuela i odatle će krenuti na novi dio staze pod nazivom ‘La Cuesta del Hielo’, koji je oporavljen od prvih izdanja utrke. Kasnije će biciklisti proći pored Fontane Slon, šume Fangorn i mitskog uspona El Reventona.

REZULTATI ETAPE – ELITE UCI MUŠKA KATEGORIJA

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 01:16:34
 2. Enrique Morcillo – Hugo Drechou BUFF®-MEGAMO TEAM 01:17:26
 3. José Dias – Hans Becking BUFF®-MEGAMO TEAM 01:17:34

UKUPNI PLASMAN – UCI ELITE MUŠKA KATEGORIJA

 1. Fabian Rabensteiner – Wout Alleman WILIER PIRELLI FACTORY 09:07:11
 2. Francesco Failli – Riccardo Chiarini TADDEI FACTORY TEAM 09:12:30
 3. Roberto Bou – Miguel Munoz CANNONDALE VAS ARABAY 09:12:54

REZULTATI ETAPE – ELITE UCI ŽENSKA KATEGORIJA

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 01:36:38
 2. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 01:38:04
 3. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 01:38:09

UKUPNI PLASMAN – UCI ELITE ŽENSKA KATEGORIJA

 1. Katazina Sosna – Irina Luetzelschwab TEAM TORPADO BULLS SWISS 11:21:02
 2. Lejla Njemčević – Stefanie Dohrn CANYON ALLEBIKE 11:22:34
 3. Txell Figueras – Janina Wüst BUFF®-MEGAMO TEAM 11:23:36

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More