Adria Mobil Cycling tim ambiciozno ulazi u 2018. sezonu

Slovenski tim iz Novog mesta dobio je novog sportskog direktora i dva mlada talenta za novu sezonu, ali ono što je još važnije – ekipa ima veoma visoke ambicije za novu sezonu.

Vozači i osoblje puni su energije pred novu sezonu koja će se još jednom naglasiti nastupom na utrci Tour of Slovenia.

Aljaž Jarc, je jedan od novih momaka u crveno/bijelom dresu tima "Adria Mobil Cycling", već se borio za momčad u Juniorskoj kategoriji, a sada ulazi u kontinentalni tim. Tamo zapravo počinje ona prava škola, ali učiti će od najboljih vozača kao što su Radoslav Rogina, Jure Golčer i Grega Gazvoda, tako da će spreman dočekati nastupe na nekim od najvećih događaja koji ga očekuju jednoga dana u budućnosti.

"Početkom nove godine postao sam članom elitnog tima Adria Mobil i jako sam sretan zbog toga. Već smo imali prvi trening kamp u studenom i jako sam zadovoljan prvim treninzima. Momčad ima vozače različitih dobnih skupina, ja sam najmlađi u timu, pa mogu puno toga naučiti od mojih timskih kolega. Velika motivacija se može osjetiti u novom timu i jedva čekatm da krenemo na prve utrke. Za sada ću pomagati mom timu i stjecati nova iskustva iz utrka. Očekuje me puno novih utrka 2018.sezoni, ali se ne bojim novih izazova", komentirao je Jarc.

Saad Alsaadi je potpuno novo ime u Adria Mobil timu; a prebačen je iz Bahrain kontinentalnog tima VIP Bikes. 185 cm visoki biciklist je također na početku svoje profesionalne karijere i dijeli visoke ambicije o novoj momčadi.

"Moja ambicija je da jednog dana vozim za jedan od velikih profesionalnih timova, a Adria Mobil je veliki korak na tom putu. To je vrlo dobar tim koji će mi pomoći da postanem Bahrein prvi profesionalni cestovni biciklist i predstavljam svoju zemlju na najvećim događajima. Pomoći ću svojoj novoj ekipi da ide visoko na ljestvici i da dobije najbolje moguće rezultate. Bit će ovo zanimljiva godina za mene", komentirao je Alsaadi.

Timski vozači za 2018.sezonu također su Jon Božič, Gašper Katrašnik, Žiga Horvat, Žiga Grošelj, Dušan Rajović i Gorazd Per. Tim će voditi sportski direktor Srećko Glivar.

2018. sezona će biti posebna za Jure Golčar, biciklistu koji je svoju karijeru započeo sa brdskim biciklizmom, a kasnije je osvojio utrku "Tour of Slovenia" i predstavljao Sloveniju na višestrukim Prvenstvima. 40-godišnji biciklist iz Maribora najavio je da će se nakon završetka sezone povući iz profesionalnog biciklizma.

Kontinentalna ekipa "Adria Mobil Cycling" nastavlja suradnju sa Specialized biciklima; timski vozači natjecat će se na novom Tarmacu, opremljenim s Campagnolo komponentama i kotačima.

PR KK Adria Mobil

Fotografije: Mario Stieh, Vid Ponikvar / Sportida, Koda i AMC arhiva

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More