Paris – Nice: Poels najbrži na kronometru

Wout Poels (Team Sky) stigao je do pobjede na četvrtoj etapi utrke Paris – Nice, dok je Luis Leon Sanchez (Astana) uspio obraniti vodstvo u generlanom poretku i sačuvao žutu majicu.

Poels je brdovitu stazu dužine 18 kilometara prošao 11 sekundi brže od Marca Solera (Movistar), odnosno 16 sekundi brže od prošlogodišnjeg pobjednika Juliana Alaphilippea (QuickStep Floors), koji se uspio vratiti nakon što je imao problema s posljednjim zavojem na finalnom spustu do linije cilja u Saint Ettienu.

Na četvrtoj poziciji završio je Austrijanac Felix Großschartner (Bora Hansgrohe) s 20 sekundi zaostatka dok su peto mjesto podijelili braća Ion i Gorka Izagirre, članovi momčadi Bahrain Merida. Oni su stazu prešli u vremenu 26 minuta.

Očekivano, današnji kronometar unio je velike promjene u generalni poredak. Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) i branitelj titule Sergio Henao (Team Sky) zaostali su 33 sekunde na današnjoj etapi i sačuvali šanse za ukupni plasman. No, kronometar je za Daniela Martina (UAE Emirates) označio kraj što se tiče generalnog poretka budući da je zaostatk za Poelsom iznosio velikih 1:21.

Rezultati 4. etape:

 1. Wout Poels, Team Sky
 2. Marc Soler, Movistar
 3. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 4. Felix Grossschartner, Bora Hansgrohe
 5. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 6. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 7. Luis León Sanchez, Astana Pro Team
 8. Tim Wellens, Lotto Soudal
 9. Sergio Henao, Team Sky
 10. Esteban Chaves. Mitchelton-Scott

Generalni poredak:

 1. Luis León Sanchez, Astana Pro Team    
 2. Wout Poels, Team Sky
 3. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 4. Marc Soler, Movistar
 5. Gorka Izagirre, Bahrain Merida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More