Annemiek van Vleuten osiguraLa pobjedu na Strade Bianche u Italiji

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Annemiek van Vleuten (Nizozemska) pobijedila je na jednodnevnoj utrci Strade Bianche u Italiji, što je za nju prva pobjeda od ozljeđivanja koljena na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

36-godišnjakinja koja je dvostruki svjetski prvak u kronometru napravila je bijeg na kraju šljunčane sekcije u blizini Siene i zadržala svoju prednost sve do cilja za pobjedu.

"Mislila sam da je možda malo prerano jer sam u nogama imala samo 10 tjedana treninga nakon što sam slomila koljeno", rekla je Van Vleuten.

"Ali jako sam se trudila jer ovo je utrka koja se nalazila na mom popisu želja za pobijedu."
 


Na drugom mjestu je Annika Langvad (Boels – Dolmans Cycling Team) sa 37 sekundi zaostatka, te Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM Racing) sa 40 sekundi zaostatka.

BTC City Ljubljana tim je također nastuio na utrci i najbolji plasman ostvarila je Eugenia Bujak (Slovenija)  koja je završila na 54.mjestu, dok Jelena Erić, Urska Zigart, Anja Longyka nisu imale najbolji dan.

Bitno je naglasiti da je na utci nastupila i mlada Hrvatska vozačica Maja Perinović (Top Girls Fassa Bortolo), no nažalost ni Maja nije uspijela završiti ovu utrku.

Van Vleuten je bila dio skupine od 11 vozača koji su se kasno razišli prije nego što je skočila u bijeg preko strmog uspona i napravila razmak od 40 sekundi, koji grupa nije uspijela zatvoriti.

"Samo sam čekala dobar trenutak "da napadnem", dodala je. "Sa mnom je bila samo jedna suvozačica iz tima, Lucy Kennedy i bilo je stvarno dobro za nas da smo tamo zajedno, ali smo bili malo nadjačani."

"Bile smo samo nas dvije u velikoj grupi pa smo morale malo igrati poker, a onda sam pomislila da moram napraviti skok i držati tempo na uzbrdici".

KOMPLETNI REZULTATI

 


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More