Austrijanac Felix Gall pobjednik Istarskog proljeća 2019.

Foto: Mario Stiehl / Adria Mobil
Foto: Mario Stiehl / Adria Mobil

Jučer je održana i posljednja etapa 16. Istarskog proljeća koja je završila je sprintom u Umagu, a pobjednik etape bio je Andrea Guardini (Bardiani – CSF).

Treća etapa utrke od Pazina do Umaga vozila se u dužini od 156 kilometara. Čak i u posljednjoj etapi bilo je dosta bijegova, za koje se očekivalo da će završiti u posljednjem krugu po Umagu. U borbi za pobjedu, u grupnom sprintu najbrži bio je Italijan Guardini. Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Olav Hjemsaeter (Team Coop), a kao treći Italijan Nicolas Dalla Valle (Tirol KTM Cycling Team).
 


Na posljednjoj etapi Slovenci nisu uspijeli napraviti dobar posao, najbolji je bio Marko Kump koji je imao lošu sreću sa mehaničkim kvarovima pa je završio na 18.mjestu, te se nije mogao boriti za vodeće pozicije.

"Naši vozači su i danas bili vrlo aktivni i željeli su dovesti malu grupu u Umag. Nisu uspjeli u tome i na kraju etpape vidjeli smo sprint cijelog pelotona. Momčad je u posljednjem kilometru odvela Marka Kumpa na dobru poziciju, ali je imao problema s biciklom, tako da bitka za vodeću poziciju nije uspijela. Završio je posljednju etapu na 18.mjestu", izjavili su iz tima Adria Mobil.
 


Austrijanac Felix Gall (Development Team Sunweb) nije imao velikih problema sa pozicijom u ukupnom poretku, u nedelju je lako obranio vodstvo. Zapravo njegovu poziciju nitko nije doveo u pitanje, cijeli dan bio je o etapnoj pobjedi.

Na kraju utrke najviše mjesto na postolju u Ukupnom poretku bilo je rezervirano za Felixa Galla (Development Team Sunweb), koji je za pet sekundi bio brži od Mađara Attila Valter (CCC Development Team). Treće mjesto osvojio je Njemac Georg Zimmermann (Tirol KTM Cycling Team) sa 11 sekundi zaostatka za pobjednikom.
 


Najuspješniji Slovenski tim u ukupnim klasifikacijama bio je Adria Mobil  sa Radoslav Rogina na 15. mjestu. Slijedi ga Jaka Primožić na 17. mjestu.

Među hrvatskim timovima najbolji plasman na posljednjoj etapi imao je Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) koji je 3.etapu završio na 75.mjestu, dok je u ukupnim klasifikacijama zauzeo 19. poziciju. Nedžad Mahmić (Bosna i Hercegovina) završio je 3. etapu Istarskog proljeća na 140.mjestu, a istu poziciju ima i u ukupnim klasifikacijama.

KOMPLETNI REZULTATI   

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More