Barać upisao novi rekord na XCM Herzegovina

U proteklu nedelju održano je treće izdanje MTB maratona XCM herzegovina na kojem je nastupilo 90 natjecatelja u svim kategorijama. Inače, maraton je i ove godine bodovan za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Ove godine prijave, mjerenje vremena i rezultati su povjereni ŠTOPERICA.LIVE, a sama lista prijava sa zvučnim imenima u biciklizmu, ukazivala je na veoma napetu i žestoku utrku na području Goranaca. Utrka se ove godine vozila na istoj lokaciji i stazi, tako da su vozači na raspolaganju imali na izboru Mali maraton u dužini od 32km ili Veliki maraton u dužini 64km. Zapravo, vozila se ista staza kao i proteklih godina samo u obrnutom smjeru.
 


Već tradicionalno, u nedelju na dan utrke oblaci su nadvili nebo, tako da nas je dočekalo oblačno i tmurno jutro, no to nije spriječilo one najtvrdokornije da nastupe na hercegovačkom kamenjaru. Tako smo na startnoj liniji Velikog maratona zatekli Antonia Baraća, Državne prvake BiH Ivana Širića i Vedada Karića, Nedžada Mahmiča koji je prve godine odnio pobjedu, Marka Fržopa koji se ove godine ponovo vraća na MTB scenu sa velikim ciljevima  i mladog Kristijana Budimira koji iz godine u godinu biva sve jači i očito je da će daleko dospijeti ako nastavi ovim tempom. Sve je upućivalo na odličnu i jaku utrku i dečki su nam to i priredili.  Munjevit i brz start na početku utrke,  zakratko je usporio uspon, koji je Antonio Barać iskoristio za snažan skok te tako napravio veliku prednost od čak 2 minute, koja se do kraja utrke povećala na čak 4 minute. Za njim su slijedili Vedad Karić, Kristijan Budimir i Marko Fržop, dok su nažalost Nedžad Mahmić i Ivan Širić imali tehničkih poteškoća na stazi.
 


"Odlična utrka danas, teška i zahtjevna staza što se i može očekivati u Hercegovini, no evo imao sam sreću da nemam kvarova, odlično sam se osjećao i pobjeda je tu. Želio bih se zahvaliti svojim prijateljima koji su tu danas samnom na potpori, ponajviše mom ocu, kao i organiztorima na odlično organiziranoj utrci", komentirao je Antonio Barać po ulasku u cilj.

"Teška staza danas, inače ne vozima brdske trke i cestovni sam biciklista, tako da moji treninzi baš i nisu prilagođeni ovom tipu utrka. U posljednjem dijelu staze sam imamo problema s leđima od silnog drmuskanja po kamenjaru, no uspio sam završiti na drugom mjestu  u ukupnom poretku i ponovo se popeti na postolje kao Državni prvak BiH. Danas je Antonio pokazao odličnu kondiciju i vjerujem da ga čekaju veliki planovi u biciklizmu, a tu su i Ivan Širić i Nedžad Mahmić koji iz dana u dan bivaju sve jači, tako da i Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima svijetlu budućnost sa tim momcima", komentirao je Vedad Karić.
 


Na Malom maratonu Juniori su pokazali odličnu vožnju i veliku kondiciju, tako da je najjači među njima bio Roko Fržop koji je i odnio pobjedu, a bitno je spomenuti da je samo dan ranije vozio jaku utrku Nacionalnog prvenstva u Grožnjanu. Za njim slijede sve bolji Ivan Deronja i Siniša Lukić koji su zauzeli 2. i 3. mjesto na ovom maratonu.

"Iako je sve ukazivalo na kišu danas, imali smo sreću, pa nas je loše vrijeme zaobišlo. Što se tiče same utrke, imali smo odličnu utrku danas, jaka konkurencija na stazi donijela nam je uzbudljivu utrku i napretu borbu među tim mladim momcima. Svakako moramo spomenuti i dame gdje je pobjedu odnijela odlična Maja Ena iz Šibenika, za kojom slijedi odlična BiH vozačica Alma Alijagić", komentirao je Josip Barišić, direktor utrke.
 


REZULTATI XCM HERZEGOVINA 2018.

Veliki maraton 

1. Antonio Barać BBK Orlov krug – 2:33:05
2. Vedad Karić BK Jedinstvo BIH – 2:43:16
3. Kristijan Budimir BK Kamen Pazin – 2:50:09
4. Marko Fržop Individual – 2:53:48
5. Roko Pavlinušić BK Kamešnica – 3:05:15

Mali maraton muškarci 

1. Roko Fržop BBK Orlov krug – 1:21:29
2. Ivan Deronja BK Livno – 1:28:54
3. Siniša Lukić BK Kozara – 1:29:00
4. Joško Fržop BBK Orlov krug – 1:29:48
5. Ivan Cigić BK Široki – 1:31:08

Mali maraton žene 

1. Maja Ena Ljuba BK Faust Vrančić – 1:48:32
2. Alma Alijagić BK Puls – 1:58:29
3. Amina Gogić BK Kladanj – 2:12:46
4. Nikolina Samirić BK Aks – 2:13:21
5. Dalila Bašić UB Pozitiva – 2:22:18

Fotografije sa utke donosimo uskoro na našoj Facebook stranici (LINK).

Kompletne rezultate možete skinuti dole u prilogu.

Rezultati XCM Herzegovina 2018.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More