Belgijski biciklista preminuo u snu

Belgijski biciklista Jeroen Goeleven, 25, umro je u snu, a mediji navode kako se radi o 'prirodnoj smrti'. Ovaj tužan događaj se zbio svega 2 tjedna nakon smrti Michaela Goolaertsa tijekom utrke Paris – Roubaix.

Goeleven, rođen 4. srpnja 1992. godine, tijekom sezone 2015. vozio je za kontinentalnu momčad Cobra, a tijekom posljednjih nekoliko sezona bio je u timovima niže kategorije. Prije samo 10 dana pobjedio je na kronometru u Limburgu.

„Danas poslijepodne pronašao sam našeg sina Jeroena u njegovoj sobi“, rekao je njegov otac Danny. „U dobokoj smo žalosti… Jasno je da nema znakova koji upućuju na samoubojstvo.“

"Opet mladić koji se neobjašnjivo kaže zbogom. S obzirom na mlađu dob, istražuje se njegova smrt. Već znamo da se ništa loše neće pronaći, samo znamo da je toliko mnogo dao za biciklizam. "

Goeleven dolazi iz sjevernog dijela zemlje, Paal-Beringena. U sezoni 2016. pobjedio je cestovnu utrku u Limburgu, a svoje uspjehe tamo je kompletirao nedavnim trijumfom na kronometru.
 


„Ne sjećam se da je Jeroen ikad imao zdravstvenih problema“, rekao je Birger Vandael koji je vozio zajedno s Goelevenom.

„Uvijek je bio veseo, imao je veliko srce. Ponosno nam je javio da je postao prvak Limburga u kronometru. To je na koncu njegova posljednja titula. Cijeli biciklistički svijet je u šoku.“

Obzirom da biciklisti prolaze brojne medicinske preglede prije dobijanja zelenog svijetla za utrkivanje, ostaje nejasno zašto su Goolaerts i Goeleven preminuli u mladoj dobi.

Danny je za svog sina na kraju dodao:

„Zbogom šampione Limburga, zbogom naš svjetski šampione!“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More