Valgren osvojio proljetni klasik Omloop Het Nieuwsblad

Michael Valgren (Astana) osvojio je 73. izdanje utrke "Omloop Het Nieuwsblad" sa sprintom ispred grupe u posljednjim kilometrima. Lukasz Wiśniowski (Sky) bio je drugi i Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) na trećem mjestu.

"Ova današnja pobjeda je ostvaranje sna", rekao je Valgren na završnici. "Bio sam malo zaključan prvih godina sa Saxo Bankom kada sam bio s Contadorom. Prošle godine, dali su mi priliku, dobro sam vozio u E3 i Flandriji. Ove godine usredotočio sam se na ovu utrku. Ne mogu vjerovati da sam pobijedio, presretan sam".

Današnja utrka obilježila je otvaranje proljetnih klasika i nova ruta utrke "Omloop Het Nieuwsblad" značilo je da će se vozači morati suočiti sa slavnim Muur van Garaardsbergen-Bosberg u finalu utrke. Nakon Muura odabrana grupa od devet vozača se izdvojila, a Vanmarcke je izveo izvanredan napad. Imao je mali bijeg ispred ostalih vozača, dok je vozio kraj crkve na vrhu Muura koja se nalazi na nekih 15 kilometara do cilja. Stybar je pokušao  pomoći Vanmarckeu kako bi stvorili veći bijeg, ali su uhvaćeni prije uspona na Bosberg.

Vozači u grupi koja je bila u potjeri bili su Greg Van Avermaet (BMC Racing), Wout van Aert (Vérandas Willems-Crelan), Oliver Naesen (Ag2r-La Mondiale), Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) i Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), te još tri vozača Astane.

Wiśniowski i Yves Lampaert (Quick-Step Floors) uspjeli su nakratko spojiti grupu neposredno prije Boseberga, ali su obojica odmah otpala. Vozač tima Sky pronašao je snagu da opet ode u bijeg.

Tijekom posljednjih kilometara u Meerbeke, vodeća grupa je ponovno pravila napade. Vanmarcke je otišao u bijeg na zadnjih dva kilometra, ali je ubrzo zaustavljen. Valgren se potom suprotstavio i krenuo u napad, a svi ostali u grupi jednostavno su ga gledali kako odlazi i nisu reagirali na njegov potez.

Nakon dolaska u zadnje metre pred završnu ravninu, Vanmarcke je opet krenuo u napad za Valgrenom, ali je u tom trenutku bilo prekasno. Wiśniowski je nekako pronašao snage da izađe iz grupe i krene za Vanmarckom, kao i ostali vozači koji su čekali na sprint.

Wiśniowski je prošao kraj Vanmarcke i uzeo drugo mjesto u posljednjih nekoliko stotina metara. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) zauzeo je četvrto mjesto u grupi s Philippe Gilbertom (Quick-Step Floors), koji je završio kao peti.

 

 

REZULTATI

1. Michael Valgren, ASTANA PRO TEAM, u vremenu 4:50:14
2. Łukasz Wiśniowski, TEAM SKY, na 0:12
3. Sep Vanmarcke, TEAM EF EDUCATION FIRST-DRAPAC P/B CANNONDALE, na 0:12
4. Jasper Stuyven, TREK – SEGAFREDO, na 0:12
5. Philippe Gilbert, QUICK-STEP FLOORS, na 0:12
6. Edward Theuns, TEAM SUNWEB, na 0:12
7. Bert Van Lerberghe, COFIDIS, SOLUTIONS CRéDITS, na 0:12
8. Sonny Colbrelli, BAHRAIN MERIDA PRO CYCLING TEAM, na 0:12
9. Arnaud Demare, FDJ, na 0:12
10. Marcus Burghardt, BORA – HANSGROHE, na 0:12

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More