Bianchi predstavio novi Oltre RC

Bianchi je ponovno pokrenuo svoj koncept Reparto Corse, od nule, nadilazeći koncept aerobicikla, predstavljajući ono što nazivaju, "prvi Hyperbike": Oltre RC.

Tvrtka ističe da savršeno integrirani sustav sportaša i bicikla jamči ekstremne performanse i brzinu Oltre RC-a, a sve zahvaljujući tehnologiji Air Deflector i inovativnom aero kokpitu.
 


Nova kolekcija Oltre (Oltre RC, Oltre Pro, Oltre) predstavlja prvu cjelokupnu platformu okvira/komponenti koju je u potpunosti dizajnirao Bianchi.

 


Bianchi ističe da je iznova napisao koncept aerodinamičnog bicikla visokih performansi lansiranjem platforme Oltre, koju predvodi hiperbicikl Oltre RC i nadopunjuju modeli Oltre Pro i Oltre.

Nastao kao rezultat istraživanja i razvoja Bianchi Reparto Corse, Oltre RC je revolucija u smislu dizajna i inženjeringa s ciljem da aktivno dominira i iskorištava protok zraka kroz inženjering savršeno integriranog sustava bicikla-sportaša i komponente okvira.

Bianchi navodi da je potpuno novi Oltre revolucionaran pristup dizajnerskom razmišljanju, definiran uvođenjem Bianchi Air Deflector tehnologije.
 


Bianchi Oltre RC postavlja nove tehnološke standarde u svijetu biciklizma,” rekao je izvršni direktor Bianchija, Fabrizio Scalzotto. “S Oltreom smo krenuli od nule kako bismo stvorili aero-bicikl bez presedana. To je projekt koji je razvio naš Reparto Corse koji označava prekretnicu za brend. Nova obitelj Oltre predstavlja prvu cjelovitu platformu s okvirom/komponentom koju je u potpunosti dizajnirao i proizveo Bianchi: od okvira do sustava upravljača, plus kotači, glavčine i sjedala.

Za razvoj novog projekta Oltre, Bianchi je stavio sportaša u središte i potrebu da ga učini što bržim uz najmanju potrošnju energije,” komentirao je Claudio Masnata, voditelj marketinga i komunikacija za Bianchi. "Prvi revolucionarni element su usmjerivači zraka, tehnologija inspirirana svijetom moto utrka na najvišoj razini za optimizaciju aerodinamičke učinkovitosti u svakoj situaciji."

Bianchi je dizajnirao i integrirao usmjerivače zraka (patent u postupku) u bočne strane cijevi za glavu, usmjeravajući tako protok zraka i stvarajući zonu niskog tlaka na stražnjoj strani cijevi. Djelovanje deflektora nadopunjuje performanse novog aero kokpita, koji generira zračne vrtloge niskog tlaka usmjerene prema nogama sportaša koji se kreće kroz središnji otvor.
 


Rezultat je značajno smanjenje aerodinamičkog otpora u sustavu sportaš-bicikl, što je potvrđeno testiranjem u zračnom tunelu. Ukratko, rezultati su pokazali veću brzinu uz manje napora.

Oltro se pridružuje nizu novih bicikala, uključujući niz cestovnih, Gravel i MTB e-bicikala koji dolaze od talijanske marke, koja ulaže velika sredstva u talijansku proizvodnju s ciljem učetverostručenja proizvodnje.

Bianchi bicikle potražite u M-Bike Shop trgovinama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More