Bicikl je riješenje za prometne probleme!

Danas završava kampanja Biciklom na posao i Advent 2018, međutim iz Sindikata biciklista pozivaju građane da i dalje koriste bicikl, javni prijevoz ili pješače kako ne bi bili sudionici prometnih gužvi na zagrebačkim cestama.

"Bicikliranje zimi nije ništa strašno! Dovoljno je slojevito se obući te barem jednom pokušati i uvidjet ćete kako vam prometne gužve i traženje parkinga neće biti dio dnevnih razgovora i izgovora za kašnjenje na radno mjesto. Bicikl je zaista rješenje za prometne probleme.”, poručuju iz Sindikata biciklista.
 


Također, iz Sindikata pozivaju medije da u svojim izvještavanjima ne sugeriraju samo alternativne pravce za izbjegavanje prometnih gužvi nego potiču i održive oblike kretanja – pješačenje, bicikliranje i javni prijevoz, koji je za vrijeme Adventa besplatan vikendom. Besplatno je, dakako, i koristiti bicikl, a mobilnom aplikacijom SMEUR, koja je razvijena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u sklopu projekta symbIoTe, možete izračunati optimalnu rutu i rutu s najmanje zagađenja. Prva je to aplikacija za navođenje biciklista u Zagrebu, što Google maps kod nas još uvijek ne nudi.
 

 


Večeras se u baru Botaničar, Trg Marka Marulića 6, održava Božićni tulum Sindikata biciklista s početkom u 19 sati. Uz kratki presjek aktivnosti Sindikata biciklista u 2018. godini, predavanje će održati naš poznati profesionalni MTB biciklist Mislav Mironović, a glazbom će tulum začiniti belgijski DJ Yves Taquet, osnivač Goulash Diska – prvog hrvatskog festivala u potpunosti financiranog putem crowdfundinga!
 


"Na tulum su dobrodošli svi, a upad je besplatan!", pozivaju iz Sindikata biciklista.

Press: Sindikat Biciklista / Tena Šarić 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More