Ciklokros: Očekuje se rekordan nastup u Novoj Gorici

Posljednja utrka u ciklusu za kup Slovenije održati će se u nedjelju 23. prosinca/decembra u Novoj Gorici. Prijave su moguće do četvrtka, 20.12. sve do 18:00 sati. naknadne prijave nisu moguće.

Trenutačno je prijavljeno 235 biciklista kroz dva aplikacijska sustava.

Prijava i spisak registriranih natjecatelja 

Spisak prijavljenih za Talijanski kup 

Sudjelovanje će bez sumnje biti najbrojnije do sada, jer je utrka također dio talijanskog kupa "Triveneto". Organizator KK Pantala ozbiljno se prihvatio organizacijskog posla i najavljuju spektakl. U kratkom video isječku možete vidjeti stazu utrke.

 

Donosimo neka osnovna pravila utrke.

– Startninu plaćaju samo kategorije Amateri, Masteri/Veterani i Žene.

– Dječaci i djevojčice, Juniori, te kategorije Masters i Žene također se mogu natjecati na MTB biciklima. Za sve ostale kategorije obavezan je ciklokros bicikl.

– Također je potrebno napomenuti da je na utrci dopuštena maksimalna širina upravljača od 60 cm.

– Organizator neće osigurati vezice za startne brojeve, tako da ih treba ponijeti sa sobom.

– Na poslednjoj trci Slovenačkog kupa bodovi će biti dodijeljeni prvih deset Slovenci, Slovenkam. Ovom pravinom i izuzecima, Biciklistička federacija Slovenije dopunila je regulativu za ciklokros.

– Na posljednjoj utrci Slovenskog kupa, bodovi će bit dodijeljeni za prvih deset Slovenaca i Slovenki. Uz ovo izmjenjeno pravilo, Biciklistička federacija Slovenije dopunila je pravila ciklokros discipline.

Iznimke:

  • Nacionalno prvenstvo, u kojem se stranci pojavljuju izvan konkurencije, a  za bodovanje se uzimaju u obzir samo Slovenci/Slovenke, tako da se za PSLO priznaju puni bodovi Nacionalnog prvenstva.
  • Utrke, koje se uz Kup Slovenije, računaju i za Kup druge zemlje ili regije. U ovom slučaju, napravljena je posebna klasifikacija Slovenaca/Slovenki, a prvih deset dobit će pune bodove PSLO.
     


Nakon utrke, dodjeljuju se najbolji u Kupu Slovenije.

Izvor: Prijavim.se 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More