Biciklijada “Ćirinom prugom” dobiva i humanitarni karakter

Projekat biciklijade trasom kojom se nekada davno kretao uskotračni vlak "Ćiro", a koji služi kao izvrsna turistička promocija južnog dijela Bosne i Hercegovine, sada dobiva i humanitarni karakter.

Naime, organizatori ovog događaja su u dogovoru s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri Osmjeh" došli na ideju da i djeca s posebnim potrebama budu dio jednog ovako pozitivnog projekta.
 


Napomenimo, udruga roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" je nevladina organizacija koja dugi niz godina radi na rješavanju problema  osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji. Udruga okuplja roditelje i članove obitelji djece i odraslih osoba s posebnim potrebama (različite dobi, vrste i stupnja invaliditeta), te danas broji oko stotinjak članova djece, roditelja i podupiratelja Udruge.

"Osim naših nastojanja da promoviramo biciklizam kao sport i zdravi način življenja, te promoviramo turističke potencijale Bosne i Hercegovine kao jedne izvrsne cikloturističke destinacije, naša želja je da prije svega u svima našim akcijama budemo humani i pokažemo onu dobru ljudsku stranu. Tako i ovaj put, nakon izvrsne suradnje sa "Centrom za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales" koji su izrađivali medalje i pokale za sve sudionike događaja "XCM Herzegovina", ovog puta udruga "Vedri osmijeh" će izmamiti osmjeh na licima i ozariti srca svih sudionika biciklijade "Ćirinom prugom", izjavio je Toni Zorić predsjednik udruge "HerzegovinaBike".
 

 


"Djeca iz naše udruge će  pred domom "Herceg Stjepan Kosača" (gdje je i službeni start biciklijade) imati priliku upoznati se i družiti s biciklistima, voziti bicikl na platou ispred Kosače te ispratiti bicikliste i poželjeti im sretan put. Isto tako Udruga će imati svoj štand sa predmetima koje izrađujemo, tako da će biciklisti imati priliku kupiti nešto za uspomenu i na taj način podržati rad Udruge", izjavila je Danijela Kegelj, predsjednica udruge Vedri osmijeh.

U široj zajednici Udruga "Vedri osmijeh" je poznata po svom nesebičnom zalaganju i borbi za ostvarenje različitih prava osoba s invaliditetom i njihovog izjednačavanja s ostalom populacijom. Prije tri godine Udruga je uz pomoć projekata, donatora iz Europe i svijeta, ali i dobrih ljudi osnovala socijalno poduzeće „VedriMo“.

Kroz ovo socijalno poduzeće želi pokazati da se osobe s invaliditetom, uz pomoć kvalitetne i adekvatne edukacije, mogu osposobiti i za druga zanimanja, kako ona kreativna tako i zanimanja koja se vezuju za poljoprivredu.

Start biciklijade "Ćirinom prugom" zakazan je za nedelju; 01.09.2019. s početkom u 10:00h sa trga Herceg Stjepan Kosača (Rondo), a mi ovom prilikom pozivamo sve bicikliste i sugrađane, da dođu pred Kosaču i pozdrave ovaj događaj, te  kupovinom  na štandu udruge "Vedri osmijeh" podrže njihov rad.

Organizatori se još jednom zahvaljuju svim sponzorima događaja "Biciklijade Ćirinom prugom", kao i svim dobrim ljudima koji omogućuju ovu pozitivnu ideju: Turistička Zajednica HNŽ/K, restoran Storia u Čapljini, voda LEDA, te trgovina bicikla i opreme CikloCentar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More