BL Bike: Banjalučani mogu biciklom na posao

Press: Danijel Glišić
Press: Danijel Glišić

Od danas, 13. aprila, Banjalučani će moći da koriste "BL Bike", odnosno sistem automatskog iznajmljivanja bicikala.

"Bicikle ćemo staviti u funkciji kako bi svi oni kojima je to neophodno mogli da ga koriste umjesto putničkog automobila ili pješačenja", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
 


Kako su istakli, krajem marta, Evropska federacija biciklista (ECF) je pozvala sve gradove da se javni bicikli stave u funkciju, navodeći da je upotrebom bicikla za odlazak na posao manja mogućnost kontakta nego pješačenjem, da vožnja smanjuje stres i poboljšava mentalno zdravlje, te da pozitivno utiče na održavanje imunog sistema.

"Apelujemo na korisnike da koriste propisane mjere zaštite, a radnici odjeljenja će vršiti redovnu dezinfekciju bicikala, terminala i opreme", poručili su iz resornog odjeljenja.

Trenutno je na području grada pet lokacija sa ukupno 36 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikla, s planom proširenja ovog sistema na još jedan terminal.

Lokacije se nalaze u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla", u Parku „Mladen Stojanović" i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Press: Danijel Glišić 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More