Biciklistički klub Živinice otvorio sezonu

Proteklog vikenda biciklistički klub Živinice otvorio je sezonu na najbolji način, prezentirajući zdrav i održiv način života.

Ovo je jedan od novih načina promocije Živinica, ali i kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti kojima Živinice obiluje, te je najbolji način za otvaranje nove turističke sezone. Svakako se nadamo kako ćemo moći od iduće godine u svoju ponudu uključiti i biciklizam kao jedan od oblika aktivnog odmora, te pozicionirati Živinice na turističko-biciklističkoj karti Bosne i Hercegovine i Europe, prenose organizatori.
 

 


"Danas smo organizovali otvaranje biciklističke sezone. Ponosni smo na činjenicu da je bilo skoro 200 biciklista starosti od 4 do 82 godine. Ovim smo na najbolji nacin promovisali nasu općinu kao i zdrav način življenja. Pored velikog broja biciklista sa nase općine priključili su nam se biciklisti iz Tuzle, Kaknja, Srebrenika, Tojšića, Banovića i Lukavca. Vozili smo sa gradskog bulevara kroz grad do Rajskog jezera u Basigovcima zatim su nesto spremniji biciklisti krenuli ka uzvišenju Markovac a ostali nastavili nazad ka gradu. Nakon Markovca spustili smo se kroz napušteno selo Dunajevice koje je izmamilo osmijehe svih zbog svoje zanimljivosti i atrakcije, a samim tim upoznali goste sa ovim dijelom nase općine", izjavili su organizatori.
 


"Posebno hvala našem gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću  koji su došao da podrži ovaj događaj kao i da zajedno promovišemo našu općinu kao i izgradnju biciklističke infrastrukture, a posebno izdradnju autoputa za bicikle", dodaju organizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More