Tour of Flanders: Prva pobjeda Bettiol u profesionalnoj karijeri

Foto: Kramon
Foto: Kramon

Alberto Bettiol (EF Education First) uhvatio je nespremnim favorite utrke "Tour of Flanders" kada je u nedjelju preuzeo svoju prvu profesionalnu pobjedu.

Italijanski vozač Alberto Bettiol (Ef Education First) napao je na na trećem i posljednjem prolazu na Oude Kwaremont, na 18km do cilja utrke duge 270km i niti jednom se nije osvrnuo iza sebe dok ga je manja grupa jurila boreći se za drugo mjesto. Kasper Asgreen sa 14sekundi zaostatka iza pobjednika ušao je u cilj i tako osigurao drugo mjesto za svoj tim Deceuninck-Quick-Step, dok je njihova najveća nada, omiljeni Zdenek Stybar, ostao bez snage na posljednjih 27km. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) koji je prije sedam dana pobjedio u Gent-Wevelgemu, također je našao svoje mjesto na postolju utrke "Tour of Flanders", prelazeći ciljnu liniju u Oudenaardeu na 3. mjestu sa 17sek zaostatka za pobjednikom utrke.

 

 

Nakon što je pokazao dobru formu na E3 BinckBanku ranije ovog mjeseca, 25-godišnji Bettiol je postao prvi Italijan koji je osvojio 'Ronde' još od Alessandra Ballana 2007. godine.

"Još uvijek ne mogu vjerovati", rekao je Bettiol. "Još uvijek ne vjerujem u ono što sam učinio. Moja prva pobjeda. Ne mogu da vjerujem".
 


"Ne znam kako sam to učinio. Osjećao sam se jako dobro u Kwaremontu i Andreas (Klier) iz automobila je rekao: "Ako možete, samo idite." Zatvorio sam oči i krenuo. Pogledao sam na vrh i imao stvarno dobro odstojanje. Govorili su "nastavite gurati, nastavite pritiskati." Na Paterbergu ne mislim da sam mnogo izgubio i nakon toga to bilo najdužih 14 km mog života", dodo je.

Branjitelj titule Niki Terpstra napustio je utrku kada je doživio pad na 157 kilometaru. Nizozemac je pretrpio potres mozga i izgubio svijest prije nego što je odveden u bolnicu.

Njegov tim Direct Energie objavio je da je Terpstra "u redu", ali su dodao da neće moći nastupiti u Paris-Roubaix utrci koja se održava sljedeće nedjelje, utrci koju je osvojio 2014 godine.
 


U ženskoj utrci, bivša svjetska prvakinja Marta Bastianelli (Virtu) napala je u preostalih 13 kilometara do kraja utrke koja se vozila u dužini od 159km, a za njom u cilju su joj se pridružile Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) na drugom i Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla) na trećem mjestu. Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) u cilje je ušla na četvrtom mjestu.

Niewiadoma je izgubila snagu na konačnom usponu Paterberga, a vodeći trio je zadržao malu prednost u vožnji prema cilju.

Dvostruka svjetska prvakinja u kronometru Van Vleuten, vodila je u sprintu prema cilju, ali je europska prvakinja Bastianeli nadjačala i prestigla pred samim ciljem, te tako osvojila svoju treću pobjedu ove sezone, dok je Ludwigova u cilj ušla na trećem mjestu.

"Zaista sam sretna zbog ovog nevjerojatnog rezultata, bila je to vrlo teška utrka, ali sam je uspijela osvojiti", rekla je 31-godišnja Bastianelli.

"Osvojila sam neke velike utrke, ali ovo je vrlo, vrlo važan rezultat za mene", dodala je.
 

KOMPLETNI REZULTATI 
 


 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More