Biciklistički savez Bosne i Hercegovine: Ovo je pobjeda sporta

Danas je u prostorijama OK BiH održan sastanak sa predstavnicima Biciklističkog saveza BiH na temu „Rješavanje problematike funkcionisanja državnog saveza“.

Sastanak su predvodili predsjednik OK BiH akademik, prof. dr Izet Rađo, potpredsjednik prof. dr Milanko Mučibabić i generalni sekretar doc. dr Said Fazalagić, a predstavnici iz Biciklističkog saveza koji su prisustvovali i učestvovali u medijaciji bili su Toni Zorić, Biljana Krtalić, Emir Vučijak, Tihomir Kuvaja, Dejan Erešić i Goran Guska.

Cilj sastanka je nastavak dobrog funkcionisanja Biciklističkog saveza BiH, kojem je Olimpijski komitet BiH uveliko doprinijeo kroz ovaj medijacijski sastanak. Nakon trosatnog sastanka, uspješno su dogovoreni zaključci na radost Biciklističkog saveza FBiH i Republike Srpske, odnosno Biciklističkog saveza BiH.

Ovo danas je pobjeda sporta. Nakon godinu dana rada u otežanim uvijetima, napokon smo postigli dogovor u radu Saveza, koji će nas voditi ka boljitku sporta. Tijekom ovih godinu dana sve naše snage bile su usmjerene ka kontinuitetu biciklizma kao sporta, kao i to da naši normalno nastave sa svojim sportskim karijerama, bez obzira na unutarnje probleme koje smo mi kao Uprava imali. Izuzetno sam sretan što smo riješili nesuglasice i pronašli najbolje riješenje za rad Saveza, te se ovim putem želim zahvaliti predsjednicima entitetskih Saveza gdin. Emir Vučijak i gdin. Tihomir Kuvaja, na konstuktivnoj raspravi i sastanku, a posebno hvala ide Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine na izvrsno obavljenoj medijaciji i pomoći u iznalasku najboljeg riješenja za sport“, komentirao je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog savzea Bosne i Hercegovine.

Sportisti i funkcionalni državni savezi su osnovni prioritet OK BiH, jer jedino zajedno možemo stvarati pozitivne promjene i ojačati sportski sistem u BiH“, komentirali su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More