Paris – Nice 2024, nova akvizicija Visme do pobjede u ukupnom poretku

Autor: Daniel Cole, Daniel Cole | Autorska prava: AP

Matteo Jorgenson odnio je ukupnu pobjedu na Paris-Nice 2024. Nova akvizicija Visme prešla je ciljnu crtu na etapi 8 zajedno s Remcom Evenepoelom, koji je pobijedio na posljednjoj etapi te tako uzeo i drugo mjesto u ukupnom poretku.

Nakon što je po jako kišnom danu posljednji od napadača, Victor Campenaerts uhvaćen na 47 km do kraja, Remco Evenepoel krenuo je u napad.

S par napada Evenepoela koji su brzo anulirani, stvari su se smirile s manje od 20 ljudi u elitnoj vodećoj skupini.

Treći napad Evenepoela, oko 43 km dalje, tada je izgledao kao da ima više efekta. Matteo Jorgenson brzo je uhvatio kotač Belgijca, ali Brandon McNulty nije mogao reagirati u početku. Do trenutka kada je dosegnut vrh uspona, Aleksandr Vlasov je uspio premostiti dva vodeća oko 30 sekundi ispred Maillot Jaunea.

Kad su stigli do srednjeg sprinta, 23 km dalje, Jorgenson je pobijedio Evenepoel, a Vlasov je doveo trio preko crte. Međutim, značajno je da su povećali svoje vodstvo na 1:20 od vodećeg u utrci, McNultyja.

Budući da je Jorgenson započeo dan 32 sekunde ispred Evenepoela u GC-u, Belgijcu je trebao još jedan napad ako je želio pobjedu u utrci. Vlasov se u međuvremenu našao u borbi za postolje.

Kad su započeli posljednji uspon dana, 1:51 bila je njihova prednost u odnosu na potjeru, što znači da će i etapna pobjeda i Maillot Jaune pripasti ovom triju.

Kao što je spomenuto, Evenepoel je znao da mu treba još jedan napad ako želi pobijediti u utrci i na posljednjem usponu, Soudal – Quick-Step polako je počeo ubrzavati tempo, a Vlasov je odmah ispao iz konkurencije.

U međuvremenu iza, Mattias Skjelmose i McNulty napali su iz grupe za potjeru u borbi za treće mjesto na konačnom postolju.

U sprintu u cilju, Evenepoel je pobijedio Jorgensona, a McNulty je ostao treći u ukupnom poretku.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More