Bike Fest Park Jezero

Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju i udruženjem Giro di Sarajevo premijerno organizuje Bike Fest u parku Jezero.

Manifestacija će biti održana u nedjelju, 15. oktobra sa početkom u 13 sati, a ponudiće zanimljive sadržaje za sve one kojima je biciklizam u srcu.

Ciljevi projekta su, pored socijalnog aspekta, druženje kroz biciklističko takmičenje, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim mjerama vezano za saobraćajne propise,  omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

U 13 sati počinju radionice i škola za djecu i odrasle na parkingu ispred stadiona Koševo, a u 14.30 sati zakazan je start trke na hronometar (time trial) koja će se održati u gradskom parku Jezero. Vožnja na hronometar ili protiv sata je jedno od najjednostavnijih biciklističkih takmičenja, ali i jedno od najnapornijih. Prvih dvadeset takmičara koji se prijave na licu mjesta prije trke imaju pravo učešća, a voziće pojedinačno po krug čija je dužina nešto više od jednog kilometra. Nakon što zadnji takmičar prođe kroz cilj, pristupiće se svečanom proglašenju pobjednika. Najbrža tri takmičara dobit će vrijedne nagrade i medalje.

Za djecu koja nemaju svoj bicikl bit će obezbijeđeni dvotočkaši koje će moći koristiti na licu mjesta, a za sve prisutne će biti obezbijeđeni sokovi, poslastice i sendviči. M-Bike Shop će obezbijediti i besplatan servis za sva bicikla, te određeni broj bicikala za djecu koja se mogu iskoristiti za učešće u radionicama. Pored toga, mališani do sedam godina starosti će na kraju cijelog događaja moći učestvovati u zanimljivoj igri potrage za blagom.

Više informacija se može naći na Evensi stranici događaja (OVDJE).

Dođite da se družimo i sjajno zabavimo!

Naši prijatelji, Coca Cola Hellenic, QUICKIE, Dukat Fit, M-BIKE SHOP, Franz Ferdinand Hostel Sarajevo, Bracom SportShop Sarajevo, Only One doo su za sve posjetioce pripremili osvježenje i poklone!

Hvala i našim vjernim medijskim partnerima: BikeMagazin, Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.

Učešće na svim događajima je besplatno!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More