Siutsou pozitivan na EPO

Croatia Week
Croatia Week

Nakon analize krvnog uzorka iz UCI-a je danas stigla potvrda kako je Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida) pozitivan na nedozvoljenu supstancu EPO.

Nad iskusnim Bjelorusom je kontrola izvršena 31. srpnja od strane Cycling Anti-Doping Foundation (CADF). Siutsou je trenutno suspendiran i ima pravo tražiti analizu B uzorka.

36-godišnjak, koji je ove sezoni osvojio Tour of Croatia, započeo je profesionalnu karijeru 2001. i vozio za jedne od najvećih svjetskih timova. Najveći rezultat u karijeri je etapna pobjeda na Giro d'Italia 2009, kojeg je završio na devetom mjestu u generalnom poretku nastupajući za momčad HTC Columbia.

Siutsou je potom prešao u Team Sky 2012. gdje je bio pomoćnik Bradleyu Wigginsu i Chrisu Froomeu na putu ka pobjedama na Tour de Franceu. Nakon Sky-a još je nastupao za Dimension Data prije potpisivanja dvogodišnjeg ugovora s Bahrain Meridom 2017. Od uspjeha također treba spomenuti i 4 titule državnog prvaka u vožnji na kronometar.

Njegov tim je u službenoj objavi izrazio duboko razočarenje te dodao kako su obavijestili vozača da njegov ugovor neće biti produžen nakon isteka u prosincu.

„Duboko smo razočarani novostima koje smo primili od strane UCI-a kako je naš vozač Kanstantsin Siutsou bio pozitivan na supstancu EPO tijekom izvan-natjecateljske kontrole 31. srpnja 2018. U skladu s našom nultom tolerancijom po pitanju takvih stvari, vozač je momentalno suspendiran.“

„Siutsouv ugovor ističe 31. prosinca 2018.i Bahrain Merida Pro Cycling Team je obavijestio vozača kako njegov ugovor neće biti produžen.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More