BikeRadar: Giant Revolt Advanced Pro je općenito najbolji bicikl godine

BikeRadar i njegov pridruženi tiskani časopis Cycling Plus objavili su svoje nagrade Bicikl godine za 2022., a gravel bicikl Giant Revolt Advanced Pro okrunjen je ukupnim pobjednikom, što je najveća čast u njihovoj godišnjoj dodjeli nagrada.

Model Revolt Advanced Pro 0 ne samo da je osvojio kategoriju gravel bicikala, već je postao i prvi makadamski bicikl koji je osvojio ukupnu krunu od BikeRadar i Cycling Plus.

"To je bicikl koji hvata šljunčani duh vremena nudeći performanse i svestranost u jednakoj mjeri", rekao je Warren Rossiter, viši tehnički urednik za BikeRadar i Cycling Plus.

Rossiter je vodio tim testera koji je pročešljao kolekciju najboljih cestovnih i gravel bicikala godine kako bi odabrao najboljeg kandidata. Suzili su polje na 22 finalista, među kojima je Revolt Advanced Pro izabran za pobjednika.

U svojoj recenziji, Rossiter je detaljno opisao neka od ključnih ažuriranja Revolt Advanced Pro sljedeće generacije, uključujući njegov lakši kompozitni set okvira, ažuriranu geometriju, optimiziranu usklađenost i veću prilagodljivost terenu.

“Ova evolucija uzima dokazani pedigre Giant Revolta, dodaje trkaću vožnju i povećani razmak guma, te pruža neke od najzabavnijih stvari koje možete imati na drop-bar biciklu”, napisao je Rossiter. “Najveća promjena je, međutim, način na koji je upravljanje biciklom izoštreno, s Giantom koji je povećao kut glave za stupanj na 71,5, dok je također smanjio visinu donjeg nosača (kako bi se prilagodio trendu prema većim gumama). ”

 

Rossiter je također istaknuo novu, lakšu vilicu i povećane mogućnosti koje nudi nova značajka ispuštanja flip chip-a koja omogućuje vozačima da prilagode međuosovinski razmak i promijene karakteristike upravljanja biciklom: "Na stražnjoj strani nalazi se pametan flip-chip dropout, tako da ovdje može proširiti međuosovinski razmak kako bi se smjestila guma od 53 mm (u svojoj kratkoj standardnoj postavci dobivate 42 mm razmaka).

Osjećaju visokih performansi pridonosi i novi Giant CRX 1 WheelSystem. "S težinom od 1398 g po paru, nalazi se na kvalitetnom teritoriju cestovnih kotača, a ne na kaljenim gravel obručima za teške udarce", napisao je Rossiter. "Kotači dobro ubrzavaju uz solidan bočni osjećaj krutosti, a zahvat u 54 točke unutarnjeg dijela DT Swiss na Giant glavčini znači brzo ubrzanje kada uložite veliki napor."

Što se tiče vožnje, Rossiter je napisao: “Prednji kraj je oštriji, brže reagira i općenito je spretniji. Međutim, ono što je značajno poboljšano je udobnost vožnje. Zamorne vibracije tvrdo nabijenog šljunka zdrobljene su u glatkoću kombinacijom vrlo pametne šipke D-Fuse koja s lakoćom upija neravnine i zujanje, a ipak se osjeća grubo ukočenom prilikom sprinta ili penjanja iz sjedišta.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More