Hindley do pobjede, Yates završio borbu za ukupni poredak

Photo: Fabio Ferrari

Jai Hindley (Bora-hansgrohe) danas se vratio iz mrtvih na Blockhausu na Giro d’Italia kako bi pobijedio u 9. etapi u sprintu šesteročlane skupine nakon briljantnog finala.

Romain Bardet (Tim DSM) i Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) bili su 2. i 3. na dan kada su se njih dvojica – i Mikel Landa (Bahrain Victorious) – isturili kao najjači penjači u utrci.

Međutim, skupina Landa-Bardet-Carapaz je dopustila drugoj skupini od tri čovjeka da im se pridruži, uključujući Hindleya, João Almeidu (UAE Team Emirates) i Domenica Pozzovivo (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) .

Tih šest je zajedno došlo do cilja, a Hindley je bio najjači na kraju dugog sprinta. Bardet i Carapaz nisu uspjeli zaustaviti Borinog vozača.

Velika priča dana bila je velika muka i implozija Simona Yatesa (BikeExchange-Jayco). Izašao je iza odabrane grupe na uspon kada je još uvijek brojala više od 20 vozača.

Yates, koji je liječio ozljedu koljena nakon nesreće ranije u utrci, izgubio je nešto više od 11 minuta i njegova borba za ukupni poredak je gotova.

Vodeći u utrci Juan Pedro López (Trek-Segafredo) doživio je manju nezgodu na usponu kada je bio prisiljen otkačiti se nakon trljanja kotača. Međutim, iako ga je to koštalo mjesta u skupini i nije kasnije uspostavio kontakt, učinio je dovoljno da zadrži rozu majicu.

Sada u ukupnom poretku vodi samo sa 12 sekundi ispred Almeide, s Bardetom 3. na 14 sekundi i Carapazom 4. sa 15 sekundi. Nakon utrke, međutim, ispričao se u televizijskom intervjuu uživo jer je bacio bocu vode na Sama Oomena (Jumbo Visma) tijekom etape.

Čini se da taj incident nisu snimile TV kamere. Međutim, nije bilo jasno hoće li se protiv njega poduzeti bilo kakve mjere, uključujući vremensku kaznu, sada kada je na to sam skrenuo pozornost sudaca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More