Digital Swiss 5: Serija virtualnih utrka bilježi nastup nekih od najboljih timova

Izvor: Velon.cc
Izvor: Velon.cc

Neki od najboljih profesionalnih timova na svijetu potvrdili su svoje sudjelovanje u seriji utrka Digital Swiss 5, koja je došla kao odgovor na pandemiju COVID19 kako bi dali vozačima priliku da ipak voze neke od utrka.

Serija će se održavati kroz 5 dana i to od 22. do 26. travnja/aprila, a organizatori "Tour de Suisse" ovu utrku će realizirati zajedno s platformom ROUVY Indoor Cycling Reality. Utrke će se odvijati s pravim video-snimkama cesta na koji se ranije odvijala utrka "Tour de Suisse".
 


Vozači, po troje u ekipi, bit će predstavljeni avatarima obučenim u vizualizirane uniforme svojih ekipa i vozeći se na svojim poznatim ekipnim biciklima. Postava svakog tima može se mijenjati iz utrke u utrku da bi odražavala različite rute. Neke utrke će biti u Švicarskim planinama, dok će se druge pak voziti na ravničarskim dionicama.

Uz vozače koji su trenutno po cijelom svijetu i većinu njih koji mogu voziti upravo na vlastitim trenažerima, timovi su s oduševljenjem odgovorili na izazov koji predstavlja serija utrka "The Digital Swiss 5". Šestnaest WorldTour timova i dva ProContinental tima zajedno sa Švicarskom reprezentacijom prijavilo se za ovu seriju.

Timovi koji su potvrdili učešće: NTT Pro Cycling, Rally Cycling, Team Bahrain McLaren, Team INEOS, Team Jumbo-Visma, Team Sunweb, Total Direct Energie, Trek-Segafredo, Swiss national team, AG2R La Mondiale, BORA-hansgrohe, CCC Team, Deceuninck – Quick-Step Team, EF Pro Cycling, Groupama-FDJ, Israel Start-Up Nation  , Lotto Soudal, Mitchelton-SCOTT, Movistar Team.
 


Vozači će biti povezani s "virtualnim" trenažerima čija je popularnost vrtoglavo narasla pojavom virusa COVID19 koji je prisilio milijune ljudi da ostanu kod kuće. Trenažeri se povezuju s platformom, a vozači u stvarnom vremenu promatraju stazu i položaj na svom monitoru. Kako profil staze ide uzbrdo i nizbrdo, trenažer automatski primjenjuje veći ili manji otpor na pedale.

Kroz utrke vozaći će moći pratiti sljedeće ćpodatke – brzina, snaga i kadenca.

Joko Vogel, potpredsjednik Cycling Unlimited AG (organizacija koja stoji iza Tour de Suisse, TORTOUR Ultracycling & Gravel i Alpenbrevet), kazao je: "Iznenađeni smo koliko je timova potvrdilo svoje sudjelovanje u "The Digital Swiss 5" u tako kratkom vremenu. Ovo nam pokazuje da su potrebe za takvim događajima vrlo velike i vrlo cijenjene. Profesionalci imaju priliku natjecati se u virtualnim uvjetima i vidjeti gdje stoje. Radujemo se ovoj svjetskoj premijeri i zahvaljujemo svima što imaju hrabrosti da nam se pridruže u ovoj avanturi".
 


Raspored utrka "THE DIGITAL SWISS 5"

1. utrka: Srijeda, 22. travnja/aprila
2. utrka: Četvrtak, 23. travnja/aprila
3. utrka: Petak, 24. travnja/aprila
4. utrka: Subota, 25. travnja/aprila
5. utrka: Nedjelja, 26. travnja/aprila

Spisak timova i detalji kako i gdje gledati bit će objavljeni uskoro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More