Blidinje BIKE Festival: najbolje izdanje do sada

Proteklog vikenda Hercegovina je obilježena održavanjem brojnih zabavnih događaja i festivala, a među njima je i održavanje najvećeg biciklističkog festivala u Bosni i Hercegovini, a koji se po treći put ove godine održavao u Parku prirode Blidinje.

Više tisuća ljubitelja outdoor aktivnosti posjetilo je Blidinje i provelo vikend na Blidinju te uživalo u rekreativnim biciklističkim događajima, edukativnim radionicama, dječjoj utrci, sve do profesionalne utrke XCM Herzegovina koja je održana u nedjelju.

Jedna od najboljih stvari o bilo kojem sportu ili strasti (OK, opsjednutosti) je druženje s mnoštvom istomišljenika. Što se tiče biciklističke zajednice, naravno, mreža je jaka i živahna.

I dok nam društvene mreže omogućuju da se u bilo koje doba dana i noći možemo povezati s “ludim” prijateljima na drugom dijelu svijeta, u stvarnom životu nema baš ničeg bolje poput izlaska i druženja u prirodi i aktivnosti koju veći dio svijeta podržava i koristi – biciklizmu.

 

Imajući to na umu, organizatori BK Mostar i udruga Herzegovina Outdoor, sastavili su program koji bi privukao široku mrežu ljubitelja outdoor aktivnosti, a kako bi ovaj događaj s vremenom i glasio za jednog od najvećih i najboljih biciklističkih festivala u ovom dijelu regije. I ekipa je doista na dobrom putu, događaj raste iz godine u godinu, postaje sve zvučniji i okuplja tisuće gostiju u jednom predivnom ambijentu kakav je Park prirode Blidinje. Od VIP prezentacija, edukativnih radionica, rekreativnih događaja, dječije utrke, sve do profesionalnog događaja XCM Herzegovina i nezaboravnih partija u kasnim noćnim satima, ovdje postoji nešto za one koji tek ulaze u ovaj sport, kao i za one iskusne bicikliste koji ciljaju mjesto na postolju. Jedini problem koji ćete imati je ukoliko ste prisiljeni propustiti ovaj događaj, a mogli biste zapravo, znate, disati punim plućima živjeti život na dva kotača tijekom tri dana događaja.

 

Izrazito uspješno izdanje događaja Blidinje BIKE Festivala je iza nas, možemo slobodno kazati i najbolje do sada. Preko tisuću posjetitelja iz više zemalja ovog vikenda koji su posjetili Blidinje kroz tri dana, uživalo je u događajima koje smo im priredili i danas na društvenim mrežama imamo samo riječi pohvale, dok svi dijele fotografije sa Blidinja. Naravno, moramo se osvrnuti i na situaciju sa Covidom koja je utjecala na broj sudionika, zbog testiranja i mogućnosti posjete BiH unutar 12h bez testa, no mi smo i dalje zadovoljni brojkama, kao i samom organizacijom događaja, te kako je sve proteklo u najboljem redu“, kazao je Toni Zorić ispred organizatora događaja.

Posebno smo ponosni na naše najmlađe sudionike koji su vozili dječju utrku, i gledati kako jure s biciklima kako bi se pokazali kao najbolji, taj borbenih duh i smijeh i veselje  pri prolasku kroz cilj bilo je na oduševljenje svih prisutnih. Zasigurno je da imamo tu još mjesta za širenje događaja i dizanje na još veću razinu i ka tome ćemo i strijemiti u sljedećim izdanjima. Na kraju želio bih se zahvaliti svima onima koji su pomogli održavanje još jednog Blidinje BIKE Festivala, od naših volontera koji su besprijekorno odradili svoj dio posla, sve do naših sponzora i pokrovitelja događaja bez koji sve ovo ne bi bilo moguće“, dodao je Zorić.

 

Ono što je najbolje kod ovih događaja jeste da nije važno jeste li dugogodišnji biciklist ili ste totalni početnik u biciklizmu, pogodnosti sudjelovanja na ovim događajima su brojne – možete se opskrbiti najnovijom opremom i naučiti sve o novijim biciklima i opremi budući da ovi događaji uključuju sajam opreme i bicikala, naučite nove vještine u biciklizmu kroz druženje i vožnju s istomišljenicima, pridružite se grupnim vožnjama ili uzmite kartu i krenite sami uživaje u prirodi i prekrasnim krajolicima. Kad završite s vožnjom, vratite se na ono što je najbolje koje rade dobri festivali: glazba, hrana i pivo.

Najnovije informacije do sljedećeg izdanja događaja pratite na društvenim mrežama XCM Herzegovina ili HerzegovinaBike, a organizatori se za održavanje ovog izdanja žele zahvaliti svojim sponzorima i pokroviteljima.

Pokrovitelji događaja: Federalno ministarstvo Obrazovanja i Nauke, Ministarstvo Civilnih poslova, Federalno ministarstvo Kulture i Sporta, Vlada Županije Zapadnohercegovačke, općina Posušje i Sportski Savez Grada Mostara

ZLATNI SPONZOR – HT Eronet

SREBRENI SPONZOR – Giant (Bosna i Hercegovina)

BRONČANI SPONZOR – Capriolo SC Mostar

Sponzori: Nobel d.o.o., Rolla App, Hajdučke vrleti Blidinje, Restoran Staza, Nekretnine INN, Autoservis Čip, Voda Leda, HercegovinaVino, Satelit TBM, King Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More