Bouhanni se povukao s Volta a Catalunya

Tim Cofidis potvrdio je kako njihova glavna zvijezda, Nacer Bouhanni nije startao drugu etapu utrke Volta a Catalunya zbog problema s bronhitisom.

Francuski sprinter zbog istih je problema bio prinuđen da odustane na Paris – Nice, a potom nije bio u izboru momčadi za klasik Milano – San Remo. U Kataloniji se nadao da će iza sebe ostaviti pehove i započeti s dobrim rezultatima u novoj sezoni, međutim na jučerašnjoj prvoj etapi stigao je tek do sedmog mjesta u sprinterskoj završnici.

Iz Cofidisa su naveli kako će Bouhanni sada uzeti period potpunog odmora kako bi formu vratio na 100% te u optimalnom stanju dočekao buduće utrke iz kalendara. Na pitanje kada se očekuje njegov povratak na stazu nisu dali konkretan odgovor navodeći kako sve ovisi o brzini oporavka.

Bouhanni je kapetan momčadi koja je u novoj sezoni doživjela velike promjene, ponajviše u rukovodstvu gdje je mjesto timskog menadžera preuzeo bivši profesionalni biciklista Cedric Vasseur. On je napravio značajne promjene po pitanju Bouhannijeve podrške, srezao je lead out i doveo u tim Roberta Damiania.

Bouhanni je prihvatio promjene i timske naredbe, unatoč tomu što je tvrdio da je dovoljno spreman za nastup na Milano – San Remo. Međutim, na svom kontu nema još nijednu pobjedu ove sezone, najbolji rezultat mu je drugo mjesto s treće etape Dubai Toura, gdje je završio iza Marka Cavendisha.

Damiani je za medije izjavio kako Francuz jednostavno nije bio u optimalnom stanju za talijanski klasik te da je uspjeh tima uvijek na prvom mjestu, ispred individualnih ambicija.

„Mučio se dosta s bronhitisom na Paris – Nice i stoga smo smatrali da nije u dobrom stanju za utrku. Kao i svi ostali vozači u Cofidisu, Bouhanni zna da samo najjači i najspremniji vozači idu na velike utrke,“ rekao je Damiani.

„Uvijek na prvo mjesto stavljamo momčad, a tek onda osobne ambicije. On to razumije i mora prihvatiti takvu koncepciju.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More