Braća Izagirre potpisala za Astanu

LalaSport.com
LalaSport.com

Astana je potvrdila prelazak braće Iona i Gorke Izagirrea u svoje redove za narednu sezonu. Dvojac se tako priključuje Manueleu Boaru, Rodrigu Contrerasu i Davideu Balleriniu na popisu novih pojačanja kazahstanske momčadi.

Braća Izagirre su tijekom ove sezone nastupali za Bahrain Meridu, nakon što se Gorka priključio mlađem bratu Ionu koji je u tim stigao godinu ranije.

Posljednjih tjedana postalo je opće poznato kako će španjolski duo napustiti Bahrain Meridu, a kao glavni favoriti za njihov potpis spominjali su se Astana i UAE Team Emirates.

„Sretni smo što smo došli u Astana Pro Team, momčad koja ima godinama dugu tradiciju u World Touru. Gorka i ja dobro poznajemo dio vozača i osoblja što će nam pomoći da se vrlo brzo uklopimo u tim,“ rekao Ion na press konferenciji.

„Astana je jako snažna momčad koja naporno radi i svake godine postavlja visoke ciljeve. S Gorkom se nadamo donijeti u tim nove snage koje će Astanu učiniti još moćnijom. Naravno, naš glavni cilj su pobjede, spremni smo pomoći timu da ostvari svoje velike ciljeve, a isto tako raditi za svoj osobni uspjeh na etapnim utrkama.“

Očekuje se da će braća Izagirre pomagati Astaninim Grand Tour liderima Miguelu Angelu Lopezu i Jakobu Fuglsangu, ali isto tako preuzeti lidersku ulogu na pojedinim etapnim utrkama.

Gorka, aktualni prvak Španjolske, je završio treći na ovogodišnjim izdanjima Paris – Nice i Tour of Oman, a također ima i etapnu pobjedu s Giro d'Italia. Ion je također nosio naslov državnog prvaka i osvajao etapa na Giru i Tour de Franceu. U svojim vitrinama ima trijumf s Tour de Pologne 2015, a završavao je na pobjedničkom postolju utrka Vuelta al Pais Vasco, Tour de Romandie i Tour de Suisse.

Alexandre Vinokourov, generalni menadžer Astane, vjeruje kako braća Izagirre imaju još puno toga za pokazati.

„Ion i Gorka su veliki vozači i njihovi rezultati su svima poznati. Gorka je ove godine postao prvakom Španjolske, dok se Ion istakao vrhunskim nastupima na etapnim utrkama, posebice na Touru.“

„Mi u Astani smo spremni pomoći braći da naprave još jedan korak naprijed u svojim karijerama te da ih vodimo do novih, još većih rezultata. Vjerujem kako njihov potencijal još uvijek nije potpuno iskorišten i spremni smo uraditi sve što je potrebno kako bi svoj puni procvat doživjeli u Astana Pro Teamu.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More