Degenkolb u suzama nakon pobjede na TDF

John Degenkolb (Trek-Segafredo) pokazao je svoj talent za klasike pobjedama na Milano – San Remo i Paris – Roubaix u 2015. Međutim, nakon teške nesreće u Španjolskoj gdje je automobil udario njega i nekoliko njegovih suvozača na treningu, Nijemac se fizički i psihički borio za povratak na najveću scenu.

Pretrpio je teške ozljede, a nesreća je kao najveću posljednicu ostavila trajno oštećenje ruke zbog čega je Degenkolb skoro završio karijeru. Pokušao se vratiti pobjedama na nekim manjim utrkama, ali svi su se pitali da li će ikad biti onaj stari. Veliki pritisak, kao i ostale ozljede, dodatno su otežale njegov put, ali Nijemac nije odustajao. Pobjeda na devetoj etapi Tour de Francea bila je jednako emotivna kao i pobjeda na monumentu Paris – Roubaix.

„Ogroman pritisak je pao s mojih ramena, probudile su se iste emocije kao i nakon pobjede na Paris – Roubaix. Ovo je velika pobjeda koja je stigla nakon jako puno vremena. Prošao sam kroz brojne stvari, iza mene su zaista teška vremena. Presretan sam zbog svoje supruge i obitelji, oni su mi dali snagu da uradim ovo, da dam 100% sebe i naporno radim… ovo je nestvarno“, rekao je Degenkolb.

Nijemac je pobjedu posvetio obiteljskom prijatelju kojeg je opisao kao svog drugog oca.

„Jörg je bio najbolji prijatelj mog oca i uvijek me je podržavao, još od mojih početaka u biciklizmu. Pomagao mi je da se utrkujem po Europi, uvijek je bio tu. Prošlog listopada imao je tešku nesreću na poslu te preminuo. Sav svoj naporan rad preko zime i pripreme za sezonu posvetio sam njemu. Stalno sam ga imao u mislima. Bilo je jako emotivno proći linijom cilja razmišljajući o njemu.“

„Svi su mislili da sam gotov, da se nakon nesreće neću moći vratiti. Ali, rekao sam: Ne. Nisam još gotov. Želim još barem jednu veliku pobjedu da dokažem ljudima da su u krivu. Najteže je bilo ne izgubiti samopouzdanje i vjerovati da još uvijek mogu napraviti velike stvari“ naveo je Degenkolb.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More