Cape Epic: Fumic i Avancini ponovno najbrži

Druga etapa ovogodišnjeg izdanja Absa Cape Epic ponudila je reprizu jučerašnjih pobjednika kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji.

Manuel Fumic i Henrique Avancini iz Cannondale Facotry Racinga te Annika Langvad i Kate Courtney iz Investec Songo Specialized stigli su do dviju vezanih pobjeda na trasi Robertson, međutim muška i ženska utrka nisu se razvijale na sličan način.

Fumic i Avancini borili su se do krajnjih granica za pobjedu 106 kilometara duge etape koja je odlučena sprintom, dok su cure iz Specialized momčadi napale na 30 km do cilja i napravile prednost od čak 4 minute ispred drugoplasiranih.

Pritisak od nošenja liderskih majica bio je vidljiv na licima vozača Cannondale Factory momčadi uoči početka etape koja je konfiguracijom najviše odgovarala stručnajcima za maraton. Međutim, pametnom vožnjom i čuvanjem energije cijelog dana Fumic i Avancini su sačuvali svježinu i bili najjači u sprintu gdje su se čak 4 tima borila za pobjedu. Drugo mjesto zauzeli su Nicola Rohrbach i Daniel Geismayr (Centurion Vaude), dok su kao trećeplasirani završili Alban Lakata i Kristian Hynek (Canyon Topeak).

„Danas smo izabrali taktički način vožnje,“ kaže Fumic. „Etapa je odgovarala maratoncima više nego nama. Fokusirali smo se na to da gubitke svedemo na minimum, međutim izdržali smo čitav dan na čelu te zahvaljujući iskustvu stigli do pobjede na sprintu. Presretni smo zbog pobjede i još jednog dana u liderskim dresovima no, čeka nas još uvijek dosta utrkivanja.“

Muški tim Investec Songo Specialized (Jaroslav Kulhavy i Howard Grotts) danas se mučio s mehaničkim problemima te je umjesto borbe za pobjedu zadobio dodatni vremenski zaostatak.

„Danas su nas glave došli mehanički problemi,“ rekao je Grotts. „Bili smo dobro pozicionirani i vozili u jakom ritmu, očekivali smo borbu za pobjedu. Jako je frustrirajuće provesti cijeli dan na čelu, a potom izgubiti vrijeme. Vozio sam debelo iznad svojih granica dok smo jurili vodeće, najvažnije je da se dobro oporavimo za sutra.“

Kulhavy i Grotts uložili su izniman napor te na koncu sveli zaostatak na svega minutu i 42 sekunde za pobjednicima. Cannondale trenutno ispred njih vodi 2:42 u generalnom poretku, dok je Centurion Vaude na trećoj poziciji sa zaostatkom 3:14.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More