Cape Epic – Songo Investec Specialized ekipe nastavljaju sa dominacijom

Jaroslav Kulhavy i Howard Grotts (Investec Songo Specialized) su prikazali još jednu dominantnu izvedbu kako bi uvjerljivo osvojili šestu etapu koja je danas vožena u Wellingtonu.

Staza u Wellingtonu i oko Wellsona na današnjoj etapi ponudila je izvrsnu kombinaciju singletrack-a, ali s 2000m vertikalnog uspona koji se rasprostirao na 76km, utrka je bila sve samo ne i lagana. Cannondale Factory Racing je danas žarko želio povratiti drugo mjesto u generalnom poretku pa su napadi krenuli rano i u čestim intervalima. Jakim tempom u prvih sat vremena natjerali su Canyon Topeak i Centurion Vaude u paničnu potjeru. Rezultat toga je bio pad Nicola Rohrbacha od kojeg se Centurion Vaude do kraja etape nije oporavio.

"Danas smo krenuli u borbu za generalni poredak", rekao je Avancini. "Imali smo dva cilja: pobjeći od Centurion Vaudea i vratiti se na drugo mjesto ispred Canyon Topeaka, zbog čega smo ranije stvorili pritisak i održali visoki tempo".

Nakon vožnje u umjerenom ritmu  većinu jutarnjih sati, Investec Songo Specialized je krenuo u napad na Green Mamba dijelu – dugačkom i strmom usponu. Cannondale Factory Racing nije mogao pratiti taj ritam te su do kraja pokušali samo smanjiti štetu. Kulhavy i Grotts su zadnjih 35km odvezli besprijekorno te uzeli još jednu etapnu pobjedu.

"Bio je to dobar dan za nas, znali smo da će nam profil staze odgovarati, pa smo počeli pritiskati od samog početka", rekao je Fumic. „Vodili smo većinu etape i pokušavali cijelo vrijeme pritiskati i staviti ostale momke u nezgodnu poziciju, Investec Songo Specialized nas je napao na Mamba usponu, ali mi nismo imali ništa za odgovoriti. Vidjeli smo da je Canyom Topeak bio pod pritiskom, pa smo zadržali korak kako bismo povećali prednost ispred njih.“

Njihova taktika je djelovala i nakon što su u početku ispratili napade Cannondalea, Alban Lakata i Hynek u Canyon Topeaku nisu bili u stanju pratiti ritam. Na kraju su završili etapu na petoj poziciji i predali drugo mjesto u generalnom poretku Cannondale Factory Racingu.

"Danas je Investec Songo Specialized pokazao da su neuhvatljivi", rekao je Lakata. "Obojica su u impresivnoj formi, izgubili smo drugo mjesto, ali sutra ćemo pokušati ponovno. Bila je to prava borba s Cannondalom pa se nadamo da će noge sutra biti bolje i da ćemo povratiti drugu poziciju.“

Jaroslav Kulhavy bio je zadovoljan načinom na koji su on i partner Grotts nastupili na današnjoj etapi, no naglasili su kako utrka ne završava dok ne prijeđu ciljnu liniju u Val de Vie u nedjeljnom Grand Finalu. Ipak, njihova je prednost narasla na više od osam minuta i ako ne imali lošu sreću pobjeda je u rukama.

Grotts postaje sve jači svaki dan", rekao je Kulhavy. "Moramo biti oprezni sutra, imamo prilično dobru prednost i ne smije doći do pada ili mehaničkih problema.“

Trek Selle San Marco 2 tim, Fabian Rabensteiner i Michele Casagrande, nastavili su sa dobrim rezultatima tako što su završili drugi, preskačući Simon Stiebjahna i Tim Bohmea (BULLS 2) na šestom mjestu u ukupnom poretku.

U ženskoj konkurenciji ne treba spominjati da su Annika Langvad  i  Kate Courtney (Investec Songo Specialized) pobjedile i na šestoj etapi. Konkurenticama ne preostaje ništa drugo nego mrvice u vidu borbe za drugo i treće mjesto.

Robyn de Groot i Sabine Spitz (Ascendis Health) su danas zauzele drugo mjesto dok su Margot Moschetti i Raiza Goualo iz tima PMRA/CST Racing zauzele treće mjesto.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More