Nibali želi titulu svjetskog prvaka

Pobjednik klasika Milano – San Remo, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) proveo je nekoliko dana u Innsbrucku trenirajući na trasi UCI Svjetskog prvenstva koje se ove sezone održava u Austriji.

Unatoč hladnim uvjetima i snijegu Nibali je u društvu reprezentativnih kolega Franca Pellizottia (Bahrain Merida) i Alessandra De Marchia (BMC Racing) napravio dva kruga cestom Olympia.

Svjetsko prvenstvo održat će se u rujnu, a Nibali je već u više navrata izjavio kako je ta utrka jedan od glavnih ciljeva sezone. Također, Talijan će pokušati uzeti svoju drugu pobjedu na Tour de Franceu u srpnju.

Nakon predstavljanja rute Nibali je rekao kako je ruta teža nego je očekivao, okarakteriziravši posljednji uspon teškim kao MTB utrkom izdžljivosti.

„Bit će teško voziti ovu trasu, potrebno je napraviti odličnu taktiku i pripremu. Očekivao sam tešku rutu, na papiru to i jeste no, voziti ovuda je nešto sasvim drugo. Vjerujem kako će mnogi vozači biti iznenađeni kao što sam i ja bio danas.“

Mnogi biciklisti posjetit će Innsbruck u narednim mjesecima kako bi testirali da li ruta odgovara njihovim karakteristikama. Peter Sagan, aktualni svjetski prvak i pobjednik prošlogodišnja 3 Svjetska prvenstva, pokušta će doći i do četvrte uzastopne titule. Međutim, ostaje pitanje da li će uspjeti ostati s glavnom grupom na velikim usponima.

Izbornik talijanske reprezentacije Davide Cassani izjavio je kako je oduševljen trasom u Austriji dodajući kako Nibali zasigurno ima velike šanse za trijumf. Italija nije osvojila svjetsko zlato još od Alessandra Ballana 2008. Tada je pored zlata u Italiju otišlo i srebro koje je odnio Damiano Cunego ispred Danca Mattia Breschela.

„Već sam prije obilazio trasu utrke, ali danas sam bio posebno impresioniran. Tu je 8km dugačak uspon kojeg treba popeti sedam puta, a na vrhu je nagib čak 28%. To dovoljno govori o težini staze,“ rekao je Cassani.

Nibali će vrlo vjerojatno nastupiti na Vuelta a Espana te španjolski Grand Tour iskoristiti kao pripremu za Svjetsko prvenstvo, a njegov partner Pellizotti vjeruje kako je to idealno zagrijavanje za Innsbruck.

„Svjetsko prvenstvo je jako teška utrka. Trasa je duga u teška. Za dobar nastup ovdje potrebno je da s Vuelte dođemo u dobrom stanju, kako fizički tako i psihički,“ zaključio je Pellizotti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More