Chris Froome napušta Team Ineos?

Više različitih medija pisali su o glasinama da Chris Froome želi napustiti Team Ineos, te na sredini sezone potpisati za drugi tim, a sve ovo bi se odigralo pred početak utrke Tour de France.

Geraint Thomas i Egan Bernal, pobjednici Toura u 2018. i 2019., nedavno su izjavili da su vođe ekipe na Touru ove godine u timu Ineo, dok Froome traži rekordnu petu pobjedu u ovoj utrci.
 


Froomeov trenutni ugovor s Ineosom završava krajem 2020. godine, a on još nije potpisao produženje ugovora i navodno će razgovarati s nekoliko timova o planovima za sljedeću sezonu. Prema nekim glasinama ekipa "Israel Start-Up Nation" mogao bi biti Froomeovo sljedeće odredište. No, službenici tima odbili su komentirati špekulacije.

"Nikada ne komentiramo špekulacije ili govorimo o pregovorima unutar tima sve dok oni nisu zaključeni i izjave spremne za medije", rekao je glasnogovornik tima Israel Start-Up Nation. "Svakako poštujemo Chrisa Froomea kao vozača i kao osobu, a njegova dosadašnja dostignuća govore sama za sebe".

Ni Froome nije komentirao ova nagađanja, ali je rekao: "Nakon pada prošle godine i kasnijeg oporavka, izuzetno sam uvjeren da se mogu vratiti u pobjedničku formu pred početak Toura. Za koji tim ću voziti nakon 2020 godine, još ne znam. Nemam namjeru uskoro se povući", dodao je.

"Ako ništa drugo, pad me je posvetio ponovnom fokusu i nagonu za treninzima. Radio sam više nego ikad da bih se vratio tamo gdje jesam. Neću dozvoliti da to bude za ništa".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More