Chris Froome ponovno na biciklu nakon stravičnog pada

Chris Froome je ponovno na biciklu nakon 14 tjedana pauze koja je uslijedila poslije užasnog pada na kronometru Critérium du Dauphiné.

Četverostruki prvak Tour de Francea se vraća u potpunu formu nakon višestrukih prijeloma izgubivši skoro dva litra krvi u nesreći koja ga je nekoliko dana smjestila na intenzivnu njegu.

34-godišnjak je nedavno objavio fotografiju sa sunčane francuske rivijere, dok su se njegove britanske kolege borile protiv vlažnih uvjeta na muškom cestovnom svjetskom prvenstvu u Yorkshireu, uz poruku: “Dobro je opet biti na cesti".

Sutradan je njegov kolega iz Ineosa Michał Kwiatkowski objavio fotografiju Froomea na svom biciklu na cestama na jugu Francuske.

Kwiatkowksi je istog dana kada je fotografija snimljena objavio vožnju na svojoj Stravi, gdje je vozio 59 km, iako nije poznato koliko je vožnja Froomea trajala. Iz nepoznatog razloga, vožnja je skinuta nedugo nakon što je objavljena.

Froome je nedavno najavio da se vraća prije kraja 2019. jer će sljedećeg mjeseca sudjelovati na kriterijumu Saitama. Vozit će egzibicijski događaj zajedno sa svojim timskim vozačem Eganom Bernalom, koji je ove godine pobijedio na Touru, kao i niz drugih zvijezda Tour de Francea.

Kriterij Saitama značit će veliki korak u Froomeovom povratku od ozljede. Događaj je spektakl koji organizuje ASO, organizator Tour de Francea, gdje sama utrka nije u prvom planu pored ostalih aktivnosti, kao što su nošenje tradicionalnih japanskih nošnji i posjete raznim atrakcijama u Japanu.

Krajem kolovoza Froome se vratio na svoj bicikl 10 tjedana nakon pada, završivši nekoliko krugova u dvorani, nakon što je u roku od šest tjedana od ozljede bio na trenažeru, pedalirajući samo zdravom nogom. U sudaru, oko kojeg je Froomeovo sjećanje pomućeno, pretrpio je složenu, otvorenu frakturu butne kosti dok je također slomio kosti u sternumu i vratu sudarivši se pri brzini od 60 km/h.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More