Christophe Laporte pobjednik prve etape  Critérium du Dauphiné

Autor: A.S.O/Billy Ceusters Autorska prava: A.S.O/Billy Ceusters

Christophe Laporte odnio je pobjedu na prvoj etapi Critériuma du Dauphiné nadmašivši Runea Herregodtsa kojemu je nedostajalo par metara da materijalizira bijeg.

Kratka i eksplozivna etapa koja se odvijala na velikoj nadmorskoj visini s 2700 metara uspona u danu koji nije baš prilagođen posebnoj vrsti vozača.

Dok su INEOS Grenadiers pokušavali kontrolirati bijeg dana, njihova nada u sprintu, Ethan Hayter je dva puta pao i bio je prisiljen prekinuti utrku.

Zatim, s oko 50 km do cilja, nebo se otvorilo i ono što je bio relativno lijep dan što se tiče vremena, odjednom se pretvorilo u brutalne pljuskove.

Donavan Grondin bio je prvi vozač koji nije mogao ostati u bijegu i s oko 44 km do kraja vodeća skupina spala je na četiri vozača.

Budući da je Hayter odustao, a Dylan Groenewegen i Sam Bennett su ispali na pretposljednjem usponu, činilo se da su sve nade za čiste sprintere nestale i raspršene.

Rune Herregodts bio je posljednji čovjek koji je ostao u bijegu i iznimno hrabar napor vozača Intermarché-Circus-Wanty značio je da je održao prednost od 15 sekundi s 2 km do kraja.

Srceparajuće za Herregodtsa, Jumbo-Visma i ostatak pelotona progutali su posljednjeg vozača iz bijega par metara prije cilja a Christophe Laporte je kao prvi prešao liniju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More