Ojačajte noge uz ove jednostavne vježbe

Poznato je da je kardiovaskularna kondicija nužna za biciklizam na visokoj razini, ali poboljšana snaga u nogama može pomoći u uravnoteženijoj fizičkoj razini.

U ovom članku donosimo vam vježbe i savjete uz koje ćete dodatno ojačati noge, i biti izdržljiviji na svakodnevnim vožnjama.

1.Skokovi s čučnjem                                         
         

Ova vježba je jako korisna za bicikliste jer pomaže u održavanju i jačanju tetiva nogu. Ova kontrakcija je drugačija u odnosu na izvedbu pedaliranja, ali izravno jača tetive nogu koji su bitan faktor u pedaliranju.

Pokušajte ići prilično nisko, tako da vam bedra budu paralelna s tlom. To je kut koje noge koriste prilikom pedaliranja. Pazite da vam koljena ne prelaze preko prstiju. Prilikom skoka skočite što je moguće više, držeći pri tome ruke što bliže bokovima kako ne bi stvarali umjetni zamah.
Uradite 4 seta. Po 15 ponavljanja, eksplozivno, i kontrolirano.

2.Iskoraci                                          
                                               

Iskorak pokreće većinu mišića nogu, tako da je ovo izvrsna cjelodnevna vježba za poboljšanje snage nogu. Ova vježba pomaže u uklanjanju neravnoteže u bedrima.

Počnite stojeći s jednom nogom neznatno ispred druge, a zatim korak naprijed sa desne noge tako da savijanje na koljenu iznosi 90 stupnjeva.
Držite težinu prema svojim potpeticama, a zatim vratite svoje tijelo na stojeći položaj, gurajući prednju nogu, prije nego što se ponovi na suprotnoj nozi. Ponovite ovo 16 puta.

3. Pedaliranje jednom nogom                                   
                                                   

Ako prvi puta radite ovu vježbu izaberite ravan teren, po mogućnosti bez automobila. Za ovu vježbu trebali bi biti vezani za pedale, tj. imati spd (ili bilo koji drugi) sustav kopčanja. Krenite pedalirati s obje noge, zatim otkopčajte lijevu nogu, i pokušajte pedalirati desnom nogom.
Svake dvije minute promijenite nogu. Za početak krenite s 3 seta ponavljanja.

4. Podizanje na prstima                                                           
                                                   

Listovi imaju veliku ulogu kad je u pitanju biciklizam, i izvođenje biciklističkih kontrakcija.

Stanite na ravnoj površini s nogama razmaknutim u širini ramena. Podignite se na svoje prste u polaganom, laganom kretanju, a zatim se spustite jednako polako. Uradite za početak 3 seta po 20 ponavljanja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More