Contador: Brza presuda u slučaju Froome bi bila najbolja za sve

Umirovljeni španjolski biciklista Alberto Contador rekao je za medije kako bi brza presuda o slučaju dopinga Chris Froome bila u najboljem interesu za kompletan biciklizam.

Govoreći na prezentacije Vuelta a Espana 2018 u subotu ujutro, El Pistolero nije htio davati svoj stav i mišljenje o samom slučaju, ali je naveo kako bi brzo rješavanje slučaja bilo najbolje za sve strane.

„Postoji jedna stvar koja zahtjeva hitno rješenje, odluka mora biti donešena u najkraćem mogućem roku. Odgađanje je loše za sve, posebice za organizatore utrka,“ kaže Contador.

U ovom trenutku nema čak ni dogovorenog roka do kojeg treba biti donešena presuda u Froomeovu slušaju sa salbutamolom, a postoje sumnje da se proces može razvući sve do ljeta kada vozač Team Sky-a planira napad na dvostruku Grand Tour krunu, Giro d'Italia i Tour de France.

Contador je i sam proživljavao dugotrajnu pravnu bitku kada je na Touru 2010 bio pozitivan na klenbuterol,a kompletna situacija je riješena tek u veljači 2012., gotovo dvije godine kasnije, kada je Arbitražni sud za sport odredio da treba odslužiti dvogodišnju retroaktivnu suspenziju. Contador je uvijek tvrdio da protiv njega nema nikakvog krivičnog procesa i da nije upleten ni u kakve zlouporabe nedozvoljenih supstanci.

Španjolac je nastavio voziti i osvojio Giro d'Italia 2011., a potom je završio na petom mjestu u toj godini na Tour de France, kada je konačni ishod njegovog slučaja još bio neodlučen. Kasnije mu je oduzeta titula na Giru i poništeni rezultati kao posljedici suspenzije.

Contador tvrdi da bez obzira na ishod slučaja konačna presuda mora biti donešena brzo, za razliku od njegove.

„Ne možete uporno odgađati slučaj, odluka treba biti donešena što prije. To je u najboljem interesu za kompletan sport,“ zaključio je Contador

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More