Vuelta: Clarkeu etapa, Molardu vodstvo

VeloNews.com
VeloNews.com

Simon Clarke (EF Drapac Cannondale) stigao je do pobjede u Roquetas de Mar na petoj etapi Vuelte nakon što je bijeg uspio doći do cilja ispred glavne grupe već drugi dan za redom. Clarke je u završnici nadjačao Baukea Mollemu (Trek-Segafredo) i Alessandra De Marchia (BMC Racing).

Rudy Molard (Groupama FDJ), koji je završio u grupi iza Clarkea, je na opće iznenađenje preuzeo crvenu majicu te ima vodstvo od 1:01 ispred Michala Kwiatkowskog (Team Sky), odnosno 1:08 ispred trećeplasiranog Emanuela Buchmanna, vozača Bore Hansgrohe.

Nakon što je Dimension Data prekinula sušu World Tour pobjeda na jučerašnjoj etapi, EF Drapac je ostala jedina ekipa bez pobjede na najvećoj sceni. Pierre Rolland je jučer bio blizu, zauzevši treću poziciji, ali je Clarke danas prekinuo post i stigao do svoje prve pobjede na Vuelti još od 2012.

„Ovo je nevjeroajtno. Radio sam naporno kako bih ponovno stigao do pobjede ovdje u Španjolskoj. Trebalo mi je zaista dugo vremena da se sve stvari poslože i uhvatim svojih 5 minuta slave. Čak ni danas nisam vjerovao da će se sve ovako odigrati. Znao sam da imam dobre noge, ali kada u bijegu imate puno vozača suradnja nije na zavidnom nivou. Kao što ste vidjeli pobjednički napad se oformio na spustu. Vozio sam dobro i nadao se da su potezi koje povlačim oni pravi.“

Grupe su se tijekom etape stalno raspadale i iznova formirale, jedini konstantan bio je De Marchi koji je sudjelovao u gotovo svim napadima i bijegovima, te je prvi krenuo na spustu. Za njim su potom nastavili Mollema i Clarke te su skupa stigli na posljednji uspon Alto El Marchal nakon kojeg je slijedio dugi spust do linije cilja.

U posljednjim kilometrima nitko od vodećeg trojca nije htio ulagati prevelike napore na čelu grupe i gotovo su bili uhvaćeni od strane Molarda i još dvojice vozača. Međutim, na koncu je Clarke slavio etapni trijumf, a Molard obukao crvenu majicu.

Rezultati 5. etape:

 1. Simon Clarke, EF Drapac Cannondale
 2. Bauke Mollema, Trek-Segafredo
 3. Alessandro De Marchi, BMC Racing
 4. Davide Villella, Astana
 5. Floris De Tier, Lotto NL-Jumbo
 6. Rudy Molard, Groupama FDJ
 7. Maxime Monfort, Lotto Soudal
 8. Jonathan Lastra Martinez, Caja Rural-Seguros 
 9. Franco Pellizotti, Bahrain Merida
 10. Merhawi Kudus, Dimension Data

Generalni poredak:

 1. Rudy Molard, Groupama FDJ
 2. Michal Kwiatkowski, Team Sky
 3. Emanuel Buchmann, Bora Hansgrohe
 4. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 5. Alejandro Valverde, Movistar
 6. Wilco Kelderman, Team Sunweb
 7. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 8. Tony Gallopin, Ag2r La Mondiale
 9. Nairo Quintana, Movistar
 10. Steven Kruijswijk, Lotto NL-Jumbo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More