Costa Blanca 2020: Ferreira-Becking i McConnel-Michiels pobjednici, Tanovic-Rocio na drugom mjestu

Foto: CANO Fotosports
Foto: CANO Fotosports

Još jedno izdanje etapne MTB utrke "Costa Blanca Bike Race 2020." je iza nas, a ove godine posljednja etapa je donijela više uzbuđenja nego što se očekivalo, gdje su punkcije gume, padovi i napadi određivali tempo.

Tiago Ferreira i Hans Becking iz DMT Racing Tim-a u muškoj elitnoj kategoriji, te Bec McConnell i Githa Michiels u ženskoj elite kategoriji novi su prvaci šestog izdanja ove utrke.

 


Četvrti dan utrke Costa Blanca 2020. vozio se po lijepom sunčanom danu, a utrka je krenula iz sportskog centra Altea. Druga etapa vozila se u dužini od 62km s više od 1.180 metara visinske razlike sa stazom smještenom u okolici La Nucía. Ovo je ruta koju je organizacija morala improvizirati nakon posljednje oluje koja se zadesila na ovom području i po kazivanjima sudionika ovo je najzahtjevnija etapa na utrci.
 


U muškoj kategoriji odmah na početku dana, imali smo neugodne situacije, kada je na 4 kilometru par iz Buff Scotta tima koji je branio drugo mjesto u sveukupnom poretku pretrpio pad i završio s mehaničkim kvarom na biciklu. Bili su još daleko od tehničkog područja gdje su ga mogli popraviti i to ih je ostavilo gotovo bez mogućnosti da se dalje bore za postolje.

Dan se još više zakomplicirao timu Buff Scott kada je na 8 kilometru pobjednički par iz prethodne etape, Sánchez-Guerra, pretrpio još jedan težak pad u kojem smo gledali kako Francesca Guerra odvoze do bolnice s vjerojatno slomljenom lopaticom.
 


Budući da je ekipa Buff Scott bila izbačena iz borbe za ukupni plasman, vođe urtrke Ferreira-Becking su dominirali na etapi u usponu na Coll de Povet sve dok ih nesrećna punkcija na gumi nije prisilila da se zaustave. To je dalo krila Norveškom timu i onima Primaflor Mondraker X-Sauce koji su s većim dijelom pozornice ispred njih vidjeli zlatnu priliku za pokušaj i dobru priliku za sveukupnu pobjedu.

Od te točke i nakon što je Tiago Ferreira uspio popraviti svoj kotač, na etapi smo gledali pravu jurnjavu do cilja u sportskom centru Altea, odakle je utrka i startala. Norvežani Emil Hasund i Anders Johannessen odnijeli su pobjedu dana nadjačavši konkurenciju u sprintu s vremenom 02:49:51. Ekipa Primaflor Mondraker X-Sauce iz Australije Dan McConnell i Rus Anton Sintsov zauzeli su drugo mjesto s razlikom od 2 sekunde.
 


Podij etape upotpunili su Tiago Ferreira i Hans Becking, koji su zaostali za pobjednicima manje od dvije minute i koji su zahvaljujući vremenu stečenom u prethodnim etapama uspjeli zadržati vodstvo i pobijediti na ovom izdanju utrke.
 


Tako su se na postolje muške kategorije ovog izdanja "Costa Blanca Bike Race 2020." utrke popeli: Emil Hasund i Anders Johannessen iz Norveške reprezentacije na trećem mjestu, Dan McConnell i Anton Sintsov iz Primaflor Mondraker X-Sauce na drugom mjestu, a Tiago Ferreira i Hans Becking iz DMT Racing Team na prvom mjestu gelenralnog plasmana.

U ženskoj elite kategoriji ponovilo se postolje iz prethodnih dana, ali za kraj utrke imali smo osjećaj kao da su se voditelji utrke Bec McConnells i Githa Michiels željeli što više istaknuti da bi na kraju završili s više od 8 minuta prednosti u odnosu na drugoplasirane, BiH Prvakinju Lejlu Tanović i Rocio Garcia del Alba iz BH Templo Cafes. Postolje su na kraju ove etape upotpunile Estonka Greete Steinburg i Janika Loiv, sa gotovo 20 minuta razlike.
 


Žensko postolje u Generalnom Plasmanu na šestom izdanju "Costa Blanca Bike Race 2020."  formirale su: Bec McConnells i Githa Michiels iz Primaflor Mondraker X-Sauce tima, koje su završile kao pobjednice već drugu godinu zaredom. BiH Prvakinja Lejla Tanović i Rocío García del Alba iz BH Templo Cafés bile su drugom, a Greete Steinburg i Janika Loiv na trećem mjestu.

"Prvog dana smo se Rocio i ja osjećale odlično tako da smo odmah uspjeli zauzeti jako dobro drugo mjesto, međutim znale smo da su ispred nas još tri dana utrke. Drugi dan je za nas bio loš jer smo već na početku kronometra na tehničkoj uzbrdici pali, a potom i dva puta promašili stazu pa se morali vraćati tako da smo izgubili mnogo vremena na greškama, ali uz veliki trud uspjeli smo opet osvojiti drugo mjesto. Treći i četvrti dan smo vozili svoj tempo jer smo znale da samo tako možemo odvoziti utrku bez grešaka, što se ispostavilo kao odlična taktika, jer smo na kraju osvojili drugo mjesto i u Generalnom plasmanu. Jako mi je drago što vidim veliki napredak u svojoj vožnji i želim da se zahvalim mom treneru Amaru Njemčevicu na tome", izjavila je Lejla Tanović na kraju dana.
 


Ovim proglašenjem pobjednika je zatvoreno još jedno izdanje ovog događaja u kojem je oboren rekord po broju sudionika, a zbog startne listi na kojoj smo mogli vidjeti jako velik broj sudika iz velikog broja zemalja Europe događaj je konsolidiran kao referenca za događaje na međunarodnoj razini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More