Tradicionalna škola biciklizma za najmlađe Giro Bambino bit će održana 8. jula

Nakon dvije odgode zbog kiše u junu, konačno su stigli sunčani dani koji obezbjeđuju sjajnu biciklističku zabavu za najmlađe na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Tradicionalna mala škola biciklizma je dobila finalni datum održavanja – nedjelja, 8. juli, tačno u podne, na lokaciji kod Novotel hotela Bristol.

Organizatori su već ranije najavili specijalni poligon za male bicikliste, učenje kroz prepreke i stručne savjete, ali i edukaciju vezanu za učestvovanje u saobraćaju što će biti od velike koristi svima kada stasaju da svojim dvotočkašima idu u školu ili na fakultet. A kako je u međuvremenu ocrtana i biciklistička traka na saobraćajnici kroz Vilsonovo šetlaište, biće održana i kratka edukacija za mališane i njihove roditelje vezana za njeno korištenje. Na kraju zabave biće dodijeljeni i tradicionalni pokloni za najsretnije bicikliste.
 


Iz udruženja Giro di Sarajevo pozivaju sve mališane na biciklistima i njihove roditelje na još jedno biciklističko druženje, uz napokon dočekano sunce, Quickie kroasane i Cappy Junior sokiće te specijalno voćno osvježenje koje obezbjeđuje Bingo. Događaj su pomogli Podravka i Ciklo Centar, a sve se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo uz saradnju sa Općinom Novo Sarajevo i MUP-om KS.

Izvor: KLIX.ba
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More