Čudesni kotač pretvara bilo koji bicikl u električno vozilo u samo 60 sekundi

S obzirom da se sve više ljudi odlučuje ići biciklom na posao, a ne autobusom ili automobilom, bicikli s ugrađenim elektromotorima za pogon su postale tražene stavke na tržištu.

Ako ste tip osobe koji voli ekologiju i zaštitu Zemlje, uvijek tražite neku ekološku investiciju. No, što ako, umjesto da potrošite više od 1000 eura na električni bicikl, možete izmijeniti vaše vlastito vozilo sa dva kotača radeći ništa više nego zamjenu jednog kotača? To je moguće, zahvaljujući genijalnosti tvrtke GeoOrbital, koji je konstruirao kotač koji se lako može ugraditi u svaki bicikl i pretvoriti ga u električni.

Prema stranicama kickstarter kampanje, GeoOrbital kotač se može staviti na nečiji bicikl za manje od šezdeset sekundi.

Osim toga, sve što treba za pokretanje sustava – uključujući motor, baterije, centralna instalacija i ravne otporne gume – uključeno je u paket, piše Novi svjetski poredak

Kako kažu, kotač je testiran sa stotinama bicikala i radi na biciklima koji imaju veličinu prednjeg kotača od 26, 28, ili 29-inča. Video u nastavku objašnjava postupak instalacije:

 

Dodatna korist od GeoOrbital kotača je da proizvodi energiju kada vozite bicikl, a električna instalacija nije uključena.

To znači kotrljanje nizbrdo, pedaliranje, ili usporavanje napaja bateriju za električni pogon. Na jednom punjenju, biciklist može prijeći oko 80 kilometara i ići brzinom od na 32 km/h na sat. To nije previše sporo, zar ne!

Kada je Kickstarter kampanja bila aktivna, tvrtka je zaradila 1.1 milijuna euraod svojih početnih 68.000 eura. Sada kada je kampanja završena, može se unaprijed naručiti kotač i paket za 730 eura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More