“Icarus” – Dokumentarni film o ruskom doping programu osvaja Oscara

Početak godine uvijek dolazi s naznakom nominacija za Oscara. Obično smatramo da je to smaranje, ali ove godine Oscar  nas je zaintrigrirao sa nominacijom biciklističkog i doping dokumentarca pod imenom "Icarus" za najbolji dokumentarni film.

 

 

Trenutačno ga možete pogledati putem streaming usluge Netflix, a dvosatni film u glavnoj ulozi prati Bryan Fogel. Fogel, redatelj i strastveni biciklista krenuli su u borbu sa EPO. U početku Fogel se nadao da će otkriti koliko je lako koristiti lijekove koji poboljšavaju preformanse na amaterskim utrkama. Međutim, kada zatraži pomoć od Grigory Rodchenkova, šefa ruskog antidoping laboratorija, ulazi u zloslutni svijet organiziranog doping programa u sportu.

Ono što se Fogelu u početku činilo kao jednostavno uvelo ga je u svijet kriminala i zakompliciralo život. Svakako preporučujemo da pogledate film, dodjela Oscara je zakazana za 4.3.2018., zanima nas kako će dokumentarac proći na dodjeli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More