Dušan Rajović pobjednik druge etape “Tour of Montenegro”

Dušan Rajović (CCN Metalac) pobjednik je utrke Grand Prix Kotor-Lovćen koja se održavala u sklopu Tour of Montenegro.

Ono što je danas trebala biti lakša ravničarska etapa pred sutrašnji "Trophy Kuči 2019”, na kraju dana pokazalo se jako teškom utrkom gdje su vozači na stazi dugoj 100,5km uspeli gotovo 1.000mnv. Sama staza je bila dost zahtjevna sa konstantnim usponima i spustevima koji su izvlačili svaki atom snage iz vozača, a neravnine na cesti zahtjevale su maksimalnu koncentraciju. Mnoštvo bijegova, grupe su konstantno pucale, vozači su odustajali, a nije ni pomogla temperatura koja je pokazivala 37 stupnjeva celzijusa.
 


Na kraju dana Dušan Rajović (CCN Metalac) uspio je 100,5km dugu stazu preći u vremenu 02:24:25 te zauzeo najveće mjesto na postolju. Na drugom mjestu završio je Jaka Primožić (KK Kranj) sa dvije sekunde zaostatka za Rajovićem, dok je Andrej Petrovski (Velo M Termalift) sa istim vremenom kao i drugoplasirani Primožić. Četvrto i peto mjesto pripalo je Nik Čemažar (KK Kranj) i Matthew Dobbing (TBW).

"Jako lepa trka, juče smo vozili hronometar i vozili smo malo veće brdo što mi nije odgovaralo. Danas smo imali lepu trku, odmah na početku smo krenuli sa selekcijom da vidimo kako će grupa reagovati i odmah smo krenuli u beg i napred smo bili ja, Pertovski iz Makedonije i dva vozača iz Kranja, Primožić i Čemažar. Već se videlo da će oni biti na prva tri mesta u generalnom plasmanu, ja sam samo išao na etapu", komentirao je Dušan Rajović.

"Sutrašnja etapa "Trofej Kuči" vozi se prvih 70km ravno, posle se ide neka dva brda i imamo brdski cilj na 14km. Probaću doći što pre i izdržati ove brdaše pa ćemo videti ako mognem ući u prva tri. Meni je bitno da napravim što bolji trening i spremim se za sledeće trke, a to su "Trka kroz Slovačku" i "Trka kroz Hrvatsku" i to će biti moja zadnja trka u dresu Adrie", dodao je Rajović.
 


Današnja trka se također bodovala za Državno prvenstvo Crne Gore, a kao najbrži ponovo se pokazao Danilo Vukčević (National Team MNE) koji je svoju trku završio u vremenu 02:24:39, na drugo mjesto popeo se Demir Mulić (National Team MNE) sa vremenom 02:42:50, dok je treće mjesto zauzeo Dragan Jašović (National Team MNE) sa istim vremenom kao i Mulić. Na četvrtom i petom mjestu nalaze se Radosav Bezmarević (National Team MNE) i Aleksandar Radunović (Džada Mix Team).

Na riječima nije škrt bio Danilo Vukičević koji je imao za reći: "Prije svega želim da pohvalim organizatore, prijatelje i sponzore ove trke, kao i Biciklistički savez Crne Gore, Biciklistički klub Džadu, kao i sve klubove koji su se odazvali i uveličali ovu za Crnu Goru jako bitnu trku. Za razliku od jučerašnje etape, današnja etapa je bila teža i zahtjevnija kako na fizičkom planu tako i na planu strategije. Od samog početka momci su držali veoma jak tempo, a nakon par krugova formiralo se par homogenih grupa koji su svojim tempom vozili do kraja trke. Ja sam bio u najvećoj grupi, sarađivali smo do kraja trke. Zadovoljan sam pobjedom na Državnom Prvenstvu, uspio sam objediniti dvije titule, sretan sam zbog toga i drago mi je što se velik trud, napor i žrtvovanje isplatilo. Na kraju bih htio da pohvalim i svoje kolege iz oba crnogorska tima koji su dali sve od sebe i ostvarili dobre rezultate. Nadam se da je ovo početak jedne lijepe priče koja će lansirati biciklizam u Crnoj Gori, te da ćemo biti konkurentniji u narednim trkama i da ćemo biti još bolji. Takođe hvala Bike Magazinu što je ispratio ovaj događaj".
 


U generalnom plasmanu trenutno je vodeći Jaka Primožić (KK Kranj) sa vremenom 3:10:01, slijedi ga prošlogodišnji pobjednik Andrej Petrovski (Velo M Termalift) sa 58 sekundi zaostatka, te Nik Čemažar (KK Kranj) na trećem mjestu sa 1min i 32 sekunde zaostatka za prvoplasiranim. Dušan Rajović (CCN Metalac je na četvrtom mjestu sa 2min i 36sekundi zaostatka, a slijede ga Ollie Morgan (TBW), Stevan Klisurić (BK Partizan), Matthew Dobbing (TBW), Filip Kvasina (KK Kranj), Luka Lakota (KK Kranj) i Luka Čotar (KK Kranj) među deset prvoplasirnanih. Nagrade je pobjednicima uručio Trle Hajrudin.

Sutra je na rasporedu još jedna teška etapa koja se vozi iz Podgorice do Kučkih korita u dužini 105km sa 1.500mnv.

"Danas smo imali odličnu trku, ali sa otežanim uvjetima na stazi i jakim suncem, no trka  je uspješno završena, a pobjednik današnje etape je Dušan Rajović. Zapravo od njega smo jučer mnogo očekivali, ali očito je da mu jučerašnja staza nije odgovarala, dok je danas ispunio naša očekivanja. Na drugom mjestu je Jaka Primožić, a na trećem Andrej Petrovski koji je prošlogodišnji pobjednik i koji je i dalje u konkurenciji da za generalni plasman, a očekujemo da upraov on pobjedi sutra jer je i prošle godine upravo na toj trci imao odličnu vožnju i odnio pobjedu. Naravno, KK Kranj je najbrojnija ekipa i njihova četiri vozača su među prvih deset što je i očekivano", komentirao je Siniša Milidrag, direktor trke Tour of Montenegro.

"Zadovoljni smo i nastupom crnogorskih vozača, a kao najbolji pokazao se Danilo Vukčević koji je prvak Crne Gore i u drumskoj vožnji kao i u hronometru. Drugoplasnirani je Miloš Vračar isto u drumu i hronometru kao i Vukčević, na trećem je danas Mulić, jučer je bio Bezmarević. Svi učesnici su zadovoljni današnjom trkom i organizacijom, a posebno bih se zahvalio pripadnicima Uprave Policije koji su izvanredno odradili svoj posao i brinuli se za bezbjednost svih učesnika", dodao je Milidrag.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More