Dylan Groenewegen pobjednik 1.etape Paris Nice

Nakon zadivljujućeg sprinta Dylan Groenewegen osvojio je prvu etapu utrke Pariz-Nice. Nizozemac, koji vozi za Team Jumbo-Vismu, bio je brži od Caleba Ewana (Lotto Soudal) te sprintom pobijedio u vremenu od 3 h 17 min 35 sekundi. Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick Step) osvojio je treće mjesto.

Jučer je startala utrka Paris Nice na kojoj se kao najbrži pokazao Nizozemac, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Među sudionicima su i slovenski vozači Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Simon Spilak (Katusha Alpecin), te Christian Koren i Domen Novak koji voze za Bahrein Merida.

 

 

Veliki dio drame na prvoj etapi odvijao se ranije tijekom dana, jer su jaki vjetrovi razdvajali peloton. Samo 60 vozača došlo je u glavnoj skupini nakon što su se bočni vjetrovi utišali, a Mark Cavendish i Marcel Kittel su se nalazili među onima koji su propustili završni sprint.
 


Kada su se stvari počele zahuktavati, Sonny Colbrelli bi je prvi koji je pokušao napraviti nešto, ali samo je Ewan doista izgledao kao da izaziva moćnog Groenewegena i kao da namjerava naprviti nešto, ali ga nije uspio nadjačati prije ciljne linije.
 


Michael Mathews bio je prisiljen povući se iz utrke nakon pada ranije na etapi, dok je branitelj naslova Marc Soler bio među onima koji su zbog vremenskih uvjeta izgubili više od minute.

 


Luka Mezgec napravio je dobar posao i doveo je talijana Mattea Trentina na pravu poziciju za sprint, koji je na kraju osvojio 6. mjesto, a Mezgec je završio u vremenu pobjednika na 55. mjestu. Kristijan Koren i Simon Spilak ušli su u cilj na 114. i 115. mjestu, obojica sa zaostatkom od 2:48 minuta. Domen Novak završio je etapu na 153. mjestu sa zaostatkom od 8,50 minuta.


KOMPLETNI REZULTATI

 


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More