Elia Viviani pobjednik 3. etape Tour Down Under

Elia Viviani izvojevao je prvu pobjedu u bojama QuickStep Floora, sprintajući do 1.mjesta na 3.etapi utke Santos Tour Down Under 2018.

Na etapi koja je bila skraćena zbog ekstremnih vrućina, Viviani je odsprintao ispred Caleb Ewana (Mitchelton-Scott) vođe utrke u ukupnim klasifikacijama i Phil Bauhausa (Sunweb) kako bi osigurao svoju prvu pobjedu u 2018 sezoni.

 

Sa osvojenim drugim mjestom na etapi, Ewan je uspio zadržati svoje ukupno vodstvo.

Ewanova momčad je preuzela kontrolu nad posljednjim kilometrima utrke i dobro je postavila vođu utrke za drugu uzastopnu pobjedu, ali je Ewan izgledao kao da oklijeva u završnih 200 metara. Viviani je to najbolje iskoristio, odsprintao jako i prošao pokraj Ewana do pobjede. Ovo je prva Viviani-eva pobjeda u 2018. godini, kao i njegova prva pobjeda za Quick-Step tim, nakon što je prešao iz Team Sky.

"Ovo je četvrti sprint koji smo odradili, a nije lako doći u siječnju u dobroj formi. Uvijek mislim da nikada neću pobijediti u ranoj sezoni" rekao je Viviani. "To je dobra stvar. Osjećam se stvarno, stvarno sretno što sam ovdje i što sam mogao da iskoristim ovu pobjedu".
 


Italijan je rekao da je sretan što je izdržao ovaj prevrući dan na kojem su temperature rasle preko 40 stupnjeva. Pio je dosta vode i nastojao ostati svježim što je više moguće, kako bi bio spreman za finale.

"Samo sam nastojao da na kraju budem u dobrom položaju", rekao je Viviani nakon etape. "Dečki su napravili još jedan savršen posao, imamo nevjerovatan tim i vrhunski je osjećaj biti sa njima, zahvaljujem svim svojim kolegama."

Kao i prethodnih dana Nicholas Dlamini (Dimension Data) i Scott Bowden (UniSA-Australia) su se "igrali " na etapi, te su po treći put za redom napravili bijeg ispred pelotona, no ovaj put je par uspio da napravi razliku do 5:30 ispred.

Kao što je to učinio u protekla dva dana, Dlamini je osvojio sprint na jedinoj KOM-točki u danu, zaradivši još jedan dan u točkastom dresu, kao najbolji brdaš na utrci.

 

Nakon KOM-a Bowden je ostao sam, pateći se sa vrućinom. Pod poticajem nekoliko timova, uglavnom Mitchelton-Scott, bijeg se smanjivao, sve dok nije konačno uhvaćen na 19,5 kilometara do cilja.

Dva kilometra kasnije Tiago Machado (Katusha-Alpecin) pokušao napraviti bijeg, ali je uhvaćen unutar 10 km, dok su se timovi pripremali sa savršenu poziciju pred ulazak u cilj.

Tour Down Under 2018, 3.etapa: Glenelg – Victor Harbor, 148km

1. Elia Viviani (Ita) Quick-Step Floors, u 3:04:40
2. Phil Bauhaus (Ger) Team Sunweb
3. Caleb Ewan (Aus) Orica-Scott
4. Simone Consonni (Ita) UAE Team Emirates
5. Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
6. Simon Clarke (Aus) EF Education First-Drapac
7. Alexander Edmondson (Aus) Mitchelton-Scott
8. Zak Dempster (Aus) Uni SA-Australia
9. Dries Devenyns (Bel) Quick-Step Floors
10. Jay McCarthy (Aus) Bora-Hansgrohe, svi isto vrijeme

Ukupne klasifikacije nakon 3.etape

1. Caleb Ewan (Aus) Mitchelton-Scott, u 10:58:36
2. Elia Viviani (Ita) Quick-Step Floors, na 10 sek
3. Daryl Impey (Rsa) Mitchelton-Scott, na 14 sek
4. Jay McCarthy (Aus) Bora-Hansgrohe, na 15 sek
5. Peter Sagan (Slo) Bora-Hansgrohe, na 16 sek
6. Nathan Haas (Aus) Katusha-Alpecin, na 17 sek
7. Jhonatan Restrepo (Col) Katusha-Alpecin, na 19 sek
8. Simone Consonni (Ita) UAE-Team Emirates, na 20 sek
9. Robert Gesink (Ned) LottoNL-Jumbo
10. Anthony Roux (France) FDJ, svi isto vrijeme

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More