Froome i odvjetnici pripremaju rizičnu obranu

Pravni tim Chris Froomea priprema nekonvencionalan, visokorizičan pristup u onome što bi moglo biti sve ili ništa u borbi da opovrgnu sve optužbe prema svom klijentu u slučaju Salbutamol. 

To je vrlo moguća opcija prema L'Equipeu, koji je u utorak objavljenom izvješću na tri stranice ukazao na moguću obranu Froomea. Navodeći izvore, francuski sportski dnevnik sugerirao je da će njegov pravni tim pokušati potvrditi da Froomeovi bubrezi nisu obavljali zadatak tijekom nekoliko kritičnih dana prošlogodišnje Vuelta a España-e te su tako prouzročili visoku razinu lijeka za astmu.

Na ove navode nije bilo izravnog odgovora od Froomea ili Team Sky-a.

Nakon tjedana tišine iz Froomeova pravnog tima, priča L'Equipe-a pružila je prvi uvid u to kako bi se Froomeova obrana mogla oblikovati. Četverostruki pobjednk Tour de France-a testiran je na visoku razinu lijeka protiv astme Salbutamola, s nepovoljnim analitičkim nalazom prilikom osvajanja prošlogodišnje Vuelta a España-e.

Pravila ne zahtijevaju privremenu zabranu, ali Froome se suočava s pravnom bitkom svog života kako bi pokušao očistiti svoje ime i spasiti svoj ugled.

Prema L'Equipe-u, pravni tim Froomea odbacio je argument da je dehidracija izazivala visoka očitanja Salbutamola. Također ne razmatraju farmakokinetičko testiranje kako bi pokušali ponovno stvoriti slična očitanja laboratorijskim testiranjem. Bez otkrivanja svojih izvora, nemoguće je znati koliko je ta informacija točna. Do sada, Froomeov pravni tim drži skrivene karte.

Umjesto toga, L'Equipe sugerira da će Froomeovi odvjetnici tvrditi da bubrezi njihovog klijenata nisu funkcionirali ispravno tijekom etapa u zadnjem tjednu Vuelta-e. L'Equipe je skicirao obranu koja će ukazivati ​​na to da su Froomeovi bubrezi zadržavali Salbutamol, a potom su ga iznenada oslobodili i preplavili njegov tjelesni sustav i tako izazvali visoke razine.
Kapetan Team Sky-a inzistira na tome da nije uzimao više od dozvoljene količine lijekova protiv astme i obećaje da će se boriti kako bi očistio svoje ime. Froome je zadržao Michaela Morgana, vodećeg odvjetnika čiji su bivši klijenti bili Alberto Contador, Lizzie Deignan, Johan Bruyneel, Maria Sharapova i neki veliki europski nogometaši.

Pravni tim Froomea priprema stručnjake kako bi predstavili slučaj pred UCI-ovim Pravnim Anti-Doping Servisom (LADS), koji također priprema vlastite stručnjake, izvijestio je L'Equipe.
Budući da Froome tvrdi kako nikad nije uzimao više od dozvoljenih granica salbutamola, mogao bi zatvoriti vrata mogućem smanjenju zabrane. Tijekom Giro d'Italie 2014.g., talijanski vozač Diego Ulissi testiran je na razine slične Froomeovim, ali je kasnije priznao da je uzeo previše Salbutamola za liječenje astme. Kao rezultat toga, Ulissi je dobio devetomjesečnu zabranu, te se čak i utrkivao na Giro-u 2015. godine.

L'Equipe je pripremio scenarij da bi se Froome mogao očistiti optužbi ili bi se mogao suočiti s diskvalifikacijom i maksimalnom, dvogodišnjom zabranom.
Proceduralno, argumenti će se iznijeti prije LADS-a. Ako se prihvate, Froome bi se mogao izvući bez zabrane ili diskvalifikacije sa Vuelta-e. I Svjetska agencija za borbu protiv dopinga i UK Anti-Doping mogu uložiti žalbu na odluku Arbitražnom sudu za sport. Froome bi također mogao uložiti žalbu na bilo koju odluku protiv njega Arbitražnom sudu za sport.
U međuvremenu Froome i dalje trenira i obećaje da će se utrkivati na Giro-u i Tour de France-u 2018. godine. Međutim, pažnja će biti sve veća na ročištima sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci. 

Ulozi nisu mogli biti veći.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More