Fabio Aru želi voziti Svjetsko Prvenstvo u ciklokrosu

Fabio Aru mogao bi početi s utrkama Svjetskog prvenstva u ciklokrosu koje će se održati u Ostendeu krajem siječnja.

Aru je za La Gazettu dello Sport natuknuo da bi želio započeti sa ciklokros utrkama: "Ako me Nacionalni trener mog Saveza želi, dostupan sam."
 


Aru, koji je posljednjih tjedana nekoliko puta zaronio u blatne utrke u Italiji, ne skriva ljubav prema ciklokrosu: "Umivati se nakon utrke samo sa zdjelom vode: to je kao da ponovno budeš dijete. Prelijepo je. Zaista sam ponovno otkrio zabavu”, rekao je.

Novi regrut Qhubeka-ASSOS tima vozit će talijansko prvenstvo u Lecceu ovog vikenda, ali ako se bude njega pitalo, neće se zaustaviti na tome. Svjetsko prvenstvo u Ostendeu još je uvijek na listi želja ovog brdskog vozača. "Ako nacionalni izbornik želi da dođem, bit ću mu na raspolaganju."

Aru kaže da se sudjelovanje u borbi za Svjetski naslov može kombinirati s trening kampom njegove nove momčadi: "Započet ćemo u Gironi 19. siječnja i tamo ćemo ostati do kraja mjeseca. Iz Španjolske bih mogao ravno u Belgiju".

Krajem prošle godine talijanski nacionalni trener Fausto Scotti već je najavio da bi želio razgovarati s Aruom o Svjetskom prvenstvu. Vrlo su velike šanse da pobjednik Vuelta a Espana iz 2015. godine bude prisutan na startnoj liniji u Ostendeu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More