Haring sačuvao žutu majicu, Rajović prvi u Novom Sadu

Ukupni pobjednik jubilarnog 60.izdanja Trke kroz Srbiju je član slovačke ekipe Dukla Banska Bystrica, Martin Haring, dok je u posljednjoj etapi od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović i obradovao domaću publiku.

Haring je uspjeo da sačuva žutu majicu jer je stigao u grupi vodećih vozača baš kao i njegov jedini konkurent za generalni plasman Jaime Castrrilo iz Španjolske ekipe Equipo Kern Pharma. 
 


"Ovo je najveća pobijeda u mojoj drumskoj karijeri, jer sam do sada imao mnogo uspjeha u brdskom biciklizmu. Vrlo sam sretan, timske kolege su odradili sjajan posao i vukli me u odlučujućim trenutcima. Posljednja etapa bila je jako brza i intenzivna, bila je i velika gužva u samom finišu, ali sam uspio", rekao je Haring.

Na veliko zadovoljstvo publike u srpskoj Atini koja je napravila sjajnu atmosferu prvi kroz cilj u posljednjoj etapi prošao je Rajović koji je odsprintao Enrikea Sanza iz Equipo Kern Pharma i Poljskov vozača iz ekipe Mazowsze Serce Polski, Adriana BenaszekaEnrique Sanz (Equipo Kern Pharma) završio je trku na drugom mjestu, dok je na trećem mjestu završio Adrian Banaszek (Mazowsze Serce Polski). Bitno je spomenuti da je u ukupnoj klasifikaciji Dušan Rajović završio na četvrtom mjestu. Najbolje plasirani vozač na trežoj i posljednjoj etapi Trke kroz Srbiju iz BiH Reprezentacije bio je Vedad Karić na 18.mjestu, dok je u ukupnom plasmanu završio na 25.mjestu.
 


"Veliku zahvalnost dugujem timskim kolegama koji su mi napravili sjajnu poziciju za završni sprint. Pobeda mi mnogo znači, a naravno i celom timu. S obzirom da sam završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu malo mi je krivo što nisam uspeo da se popnem na pobedničko postolje u generalnom plasmanu", rekao je Rajović.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Roger Adria iz ekipe Equipo Kern Pharma, plavu za najboljeg brdskog vozača obukao je Jakub Kaczmarek iz poljske ekipe Mazowsze Serce Polski, dok je crvenu koja je namijenjena najboljem sprinteru dobio Juraj Belan iz ekipe Dukla Banska Bystrica.
 


Ponosni domaćin posljednje etape bio je Novi Sad, a osim gradskih vlasti veliku podršku organizatorima pružio je pokrajinski sekretarijat za sport.

"Imamo odličnu saradnju sa prijateljima iz Republike Srpske i srećni smo što smo to još jednom pokazali na delu. Velika je čast što je jubilarna 60. Trka završila baš u Novom Sadu, naročito ako pogledamo da je startovala sa Jahorine, odnosno Istoočnog Sarajeva. Ovo je velika pobeda svih koji su dali doprinos u organizaciji, s obzorom na sve okolnosti i probleme koji su pogodili sport na globalnom nivou u posledljih nekoliko godina", rekao je pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez.

Direktor trke Vladimir Kuvalja bio je prezadovoljan kako su protekla sva tri takmičarska dana.

"Mnogo puta sam se zahvalio svakom gradu domaćinu, ali i institucijama i pojedincima koji su nam pomogli. Bilo je prilično naporno, ali smo uspjeli na zadovoljstvo svih nas", rekao je Kuvalja.
 


Biciklistički maraton u dvije zemlje nastavlja se već sutra kada počinje 14. izdanje trke "Beograd – Banjaluka“ koja će na startu okupiti stotinjak vozača iz dvadesetak zemalja svijeta. Kvalitetnih vozača sigurno neće nedostajati jer će se na startu pojaviti španski Pro kontinental tim Caja Rural – Seguros RGA, poljski Voster ATS Team koji je prošle godine dao ukupnog pobjednika, a tu je i drugi poljski tim Mazowsze Serce Polski, te ekipe iz Češke, Slovačke, Kazahstana, pa čak i iz UAE, Kine i Kambodže. Nastupiti će naravno i reprezentacije Srbije i BiH, koje su se dosta dobro pokazale na upravo završenoj Trci kroz Srbiju.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More